Blog

Zhodnocení peněz

Mohou Vám peníze vydělávat? Berte spoření jako cestu k pohodlnější budoucnosti

Vede nás umělá inteligence do zlaté budoucnosti, nebo jen do další spekulativní bubliny?

Je umělá inteligence další investiční bublina? Pro to, věřit novému high-tech humbuku více než předchozím internetovým bublinám, existuje dobrý důvod.

Investice

Podpora penze na maximum: když dáte 5 700 Kč měsíčně, stát Vám přidá 940 Kč

Od roku 2024 přibyla nová možnost, jak se připravit na dobu, kdy člověk přestane vydělávat. Na rozdíl od ostatních penzijních produktů máte nově svobodu v tom, do čeho peníze na ;penzi dáte. Přečtěte si, komu a kdy se vyplatí tzv. dlouhodobý investiční produkt a jak jej optimálně zkombinovat s penzijkem.

Investice

Pravidelné investice – jednoduchý způsob, jak nechat peníze pracovat za Vás

Investice do podílových fondů jsou jedna z možností, jak zhodnotit své volné peníze. U podílových fondů máte výhodu, že nemusíte každý den sledovat grafy a spekulovat nad cenou, protože o to se stará právě fond samotný. Do podílových fondů můžete investovat i pravidelně, co jsou a ;jak fungují pravidelné investice, se dozvíte níže.

Investice

Dlouhodobý investiční produkt (DIP): Jak se zabezpečit na důchod

Co si představíte, když se řekne důchod? Krásnou dovolenou, nemuset ráno vstávat do ;práce, užívat si rodinu a přátele, pořídit si psa, zahrádku, chatu, zkrátka dělat vše, na co Vám nyní nezbývá čas? Jste si ale jistí, že až budete mít čas, budete na to všechno mít i peníze?

Investice

Podle čeho vybrat nejlepší spořicí účet?

Spořicí účet patří k nejjednodušším a nejméně rizikovým formám spoření.

Spoření

Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad?

Máte volnou hotovost a nechcete ji nechat ležet na běžném účtu, abyste peníze neutratili dříve, než chcete? Možností, kam peníze uložit je celá řada. Jednou z ;nich jsou pak termínované vklady.

Spoření

Stavební spoření krok za krokem

Stavební spoření patří k vůbec nejpopulárnějším spořicím produktům v Česku. Jeho založení je rychlé a jednoduché, peníze do něj vložené jsou ze zákona jištěné až do výše 100 000 eur (přibližně 2,6 milionu Kč) a navíc každý účastník stavebního spoření s rodným číslem může získat státní příspěvek až 1 000 Kč ročně. Stavební spoření také nabízí atraktivní zhodnocení, v průměru za rok 5,3 %, a to vše bez rizika. Co je potřeba k jeho založení?

Finance

Jaké je zhodnocení a riziko u termínovaných vkladů?

K základům finanční gramotnosti patří zvyk ukládat si peněžní hotovost stranou. Rezerva se hodí pro případ neočekávaných událostí, nemoci či neplánovaných výdajů.

Spoření

Zhodnocení penzijních fondů 2021

Více než třetina obyvatel České republiky si dnes uvědomuje, že se ve stáří neobejde bez vlastních úspor a aktivně spoří na svůj důchod.

Penzijní spoření

Jak vybrat nejlepší spoření pro děti?

Zajistit svým dětem co nejhladší start do života je přáním všech rodičů. Jednou z cest, jak dětem finančně pomoct v ten správný čas, je začít jim už od útlého dětství spořit. 

Spoření

Jak pracují peníze na spořicím účtu?

Přestaňte šetřit do prasátka, ukládejte si peníze na bezpečné místo, a ještě na tom vydělejte. Založení spořicího účtu je snadné, rychlé a zdarma.

Spoření

Jak vysoká je daňová úleva u penzijního spoření 2024?

Máte uzavřené penzijní spoření? V tom případě byste měli vědět, že stát toto dobrovolné spoření na důchod podporuje řadou daňových úlev.

Penzijní spoření

Jaká je státní podpora u penzijního spoření 2024?

Státní příspěvek se vyplácí měsíčně podle výše Vašeho účastnického příspěvku.

Penzijní spoření

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření

Čím dříve začnete spořit, tím pohodlnější životní standard si budete moci později dovolit.

Penzijní spoření

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5