Jak na daně

Na jaké termíny si dávat pozor a jak ušetřit?

Novinky 2024

Změny v daních v roce 2024

Změny ve výměrách daní a daňových slev se dotknou každého spotřebitele. Pojďme se seznámit s tím, jaké novinky nás čekají.
Novinky 2024

Novinky pro podnikatele v roce 2024

O začátku roku 2024 čelí čeští živnostníci výraznému zvýšení odvodových nákladů a paušální daně. Dochází k růstu sociálních pojištění a snížení daňových hranic pro vysokopříjmové podnikatele.
Novinky 2023

Novinky pro podnikatele v roce 2023

Rok 2023 přináší pro podnikatele a OSVČ řadu novinek – změny v paušální dani, zvýšení limitu obratu pro registraci DPH a povinnost užívat datovou schránku.
Novinky 2021

Novinky v daních pro rok 2021

Rok 2021 s sebou přináší několik zásadních změn v oblasti zdaňování příjmů. Jaké nové možnosti se daňovým poplatníkům otevřely?
Daňové přiznání

Daňové přiznání 2020

Pro koho je daňové přiznání povinné, jaké termíny se s ním pojí a nepatříte náhodou k těm, kterým se podání daňového přiznání může vyplatit?
Daňové přiznání

Daň z pronájmu 2020: Jak zdanit příjem z pronájmu

Na příjem z pronájmu nemovitosti se vztahuje daňová povinnost. Ovšem i u tohoto typu příjmu je možné uplatnit celou řadu odčitatelných výdajů.
Daňové přiznání

Daň z výhry 2020

Výhra je samozřejmě veskrze pozitivní věc. Zhořknout by však mohla tomu, kdo by opomněl svou výhru řádně zdanit. Jaké výhry tedy vlastně podléhají zdanění?
Daňové přiznání

Novinky ve zdanění v roce 2020

Vykročte do nového roku vybaveni informacemi o všech novinkách, které přinesly novely daňových předpisů v lednu 2020.
Daně

Zákon o silniční dani

Která vozidla podléhají silniční dani, kdo je jejím poplatníkem, jaká je její výše, do kdy je nutné tuto daň zaplatit a za jaká vozidla se daň neplatí?
Daně

Zrušení daně z nabytí nemovitých věcí

Koho se zrušení daně z nabytí nemovitosti týká, co přesně znamená v praxi a kdy je nejvhodnější doba k pořízení nového bydlení?
Daně

Konstantní symbol a daně

Vyplnění konstantního symbolu již není ze zákona povinné. Nicméně v případě odesílání daní je stále důležitý, proto je dobré rozumět tomu, oč se jedná.