Blog

Jak na daně

Na jaké termíny si dávat pozor a jak ušetřit?

Daňové novinky pro podnikatele a firmy v roce 2024

Živnostníci se musí od začátku roku 2024 připravit na zvýšení odvodových nákladů.

Novinky 2024

Změny v daních v roce 2024

První leden s sebou pravidelně každý rok přináší nejen změnu letopočtu. Od prvního ledna 2024 vstupuje v platnost také vládní konsolidační balíček. Změny ve výměrách daní a daňových slev se dotknou každého spotřebitele. Pojďme se seznámit s tím, jaké novinky nás čekají.

Daně 2024

Daňové přiznání 2020

Daňové přiznání nemusí být strašákem ani kostlivcem ve skříni, kterého budete obcházet až do nejzazšího možného termínu. Pro koho je daňové přiznání povinné, jaké termíny se s ním pojí a nepatříte náhodou k těm, kterým se podání daňového přiznání může vyplatit?

Daně

Daň z pronájmu 2020: Jak zdanit příjem z pronájmu

Na příjem z pronájmu nemovitosti, ať už bytu, pozemku nebo celého domu, se vztahuje daňová povinnost. Ovšem i u tohoto typu příjmu je možné uplatnit celou řadu odčitatelných výdajů.

Daně

Daň z výhry

Kdo by si nepřál vyhrát nějaké peníze? Výhra je samozřejmě veskrze pozitivní věc. Zhořknout by však mohla tomu, kdo by opomněl svou výhru řádně zdanit. Jaké výhry tedy vlastně podléhají zdanění?

Daně

Životní pojištění a daně

K velkým výhodám životního pojištění patří využití daňového zvýhodnění. Pravidelné placení životní pojistky totiž otevírá možnost uplatnit pro poplatníka snížení daňového základu pro výpočet daně z příjmu. Existuje ale několik přesně stanovených pravidel, které je třeba si ohlídat.

Pojištění

Novinky v daních pro rok 2021

Rok 2021 s sebou přináší několik zásadních změn v oblasti zdaňování příjmů. Jaké nové možnosti se daňovým poplatníkům otevřely?

Daně

Novinky ve zdanění v roce 2020

Vykročte do nového roku vybaveni informacemi o všech novinkách, které přinesly novely daňových předpisů v lednu 2020. Krok po kroku spolu projdeme změny, na které je od ledna dobré pamatovat.

Daně

Zrušení daně z nabytí nemovitých věcí

V průběhu roku 2020 došlo ke zrušení daně z nabytí nemovitých věcí. Skvělá zpráva pro všechny, kteří se letos chystají k nákupu nemovitosti, ale i pro některé z těch, kteří už nemovitost koupenou mají. Koho se tedy zrušení daně z nabytí nemovitosti týká, co přesně znamená v praxi a kdy je nejvhodnější doba k pořízení nového bydlení?

Daně

Úroky z úvěru a daně

Víte, že v některých případech si můžete z daní odečíst úroky z úvěru, které jste zaplatili během roku a výrazně tak ušetřit?

Finance

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5