Blog

Cestování

Mnoho užitečných rad a tipů pro Vaše dobrodružství, nejen v zahraničí

Destinace za pár korun, které nabízejí veškerý luxus

Na sociálních sítích na vás neustále vyskakují reklamy s nabídkou luxusních pobytů v dovolenkových resortech v srdci džungle, na pobřeží azurově modrého moře nebo třeba na úpatí malebných horských štítů. A co kdybychom vám řekli, že takové výhledy můžete mít za pár korun a často i s větším soukromím? Pojďte se s námi podívat na pár destinací, kde je to možné.

Cestovní pojištění

Probádejte hory na skialpech: Kam vyrazit za dobrodružstvím?

Skialpinismus, sport spojující klasické lyžování a běh na lyžích, přináší dobrodružství pro7 ty, kteří touží po výzvách horských štítů a kvalitních sjezdech v neokoukaných terénech. Kam na skialpy? A jaké vybavení je pro tuto sportovní aktivitu nezbytné? Pro začátečníky i pokročilé máme hned několik tipů.

Cestovní pojištění

Osobní data v bezpečí na cestách. Ve kterých zemích si dávat extra pozor?

Cestování je vzrušující dobrodružství, které přináší nové zážitky a možnosti, může s sebou ovšem nést i rizika v oblasti bezpečnosti osobních údajů. V digitální době je ochrana dat a prevence před jejich zneužitím nesmírně důležitá, jejich úroveň se však v jednotlivých zemích významně liší. V některých z nich je toto riziko výrazně vyšší, přičemž se často jedná o oblíbené dovolenkové destinace Čechů. Kde si dát největší pozor?

Pojištění

Výběry z bankomatu v zahraničí

Cestování je vzrušující, ale když přijdeme na řešení financí, může to být trochu matoucí. Jedním z aspektů, které si musíme pečlivě rozmyslet, jsou výběry z bankomatů v zahraničí. Bez ohledu na to, zda plánujete dovolenou nebo pracovní cestu, je důležité porozumět různým možnostem a poplatkům, které mohou být spojeny s výběry z bankomatů mimo domovskou zemi.

Placení v zahraničí

Maximální povolené rozměry a hmotnost příručního zavazadla aneb 10 důležitých tipů pro cestování letadlem

Plánování cesty letecky vyžaduje pečlivou pozornost k několika klíčovým faktorům. Jedním z nich jsou určitě rozměry a hmotnost příručního zavazadla. Každá letecká společnost může mít svá vlastní pravidla a omezení, což může být pro cestující matoucí. V tomto článku se podíváme na deset důležitých tipů ohledně rozměrů a hmotnosti příručního zavazadla na palubě letadla, abyste se mohli vyhnout nepříjemným překvapením na letišti.

Cestovní pojištění

Jak si půjčit auto v zahraničí a co k tomu budete potřebovat

Představte si to: jste v zahraničí, plánujete prozkoumávat krásy nové destinace a chcete mít plnou svobodu při cestování. Co je lepšího, než si půjčit auto a vydat se na dobrodružství po vlastní ose? Půjčení auta na dovolenou může být skvělým způsobem, jak si užít zahraniční destinaci v plné míře. V tomto článku Vám představíme návod na to, jak si půjčit auto v zahraničí a co k tomu budete potřebovat, abyste si užili bezstarostnou cestu.

Dovolená

Kam v Evropě vyrazit na ferraty: 10 skvělých tipů pro adrenalinové dobrodružství

Pokud jste milovníkem horolezectví a dobrodružství, ferraty jsou pro Vás ideálním způsobem, jak spojit krásu horské krajiny s adrenalinovým zážitkem. Ferraty, což v italštině znamená "železné cesty," jsou zajištěné horské trasy, které umožňují horolezcům a dobrodruhům prozkoumávat vertikální stěny a skalní hřebeny. V tomto článku se podíváme na deset úžasných tipů, kam vyrazit na ferraty a zažít tak jedinečné dobrodružství.

Pojištění

Dovolená a výlety v Česku: Objevte nevídanou krásu české přírody i historie

Česko není pouze krásnou zemí s bohatou historií a kulturou, ale nabízí také překrásnou přírodu a mnoho zábavy pro rodiny, páry i jednotlivce. Takže pokud máte chuť na dobrodružství, relaxaci a objevování nových míst, nenechte se dlouho přemlouvat a zamiřte do srdce Evropy.

Cestovní pojištění

Glamping: Užijte si klid i luxus v přírodě

Pokud jste milovníky přírody a zároveň toužíte po pohodlí a luxusu, pak je pro Vás ideálním způsobem, jak spojit tyto dvě vášně, fenomén zvaný glamping. Co to vlastně glamping je? Otevřeme Vám dveře do světa cestování plného luxusu a přírodní krásy.

Cestovní pojištění

Dálniční známka a letní dovolená v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku 2023: Průvodce a tipy

Letní dovolená v Česku a okolních zemích je skvělou volbou, pokud hledáte destinaci v dojezdové vzdálenosti. Ať už se chcete letadlu vyhnout kvůli čtyřnohým mazlíčkům, fóbii z létání, nebo hledáte jen rychlý únik z reality na prodloužený víkend, Česko i okolní státy nabízejí plno vyžití a přírodních i architektonických krás. Pokud plánujete cestovat po České republice, vyrazit na Slovensko, do Maďarska nebo Rakouska, máme pro Vás užitečný průvodce, na co nezapomenout, jak získat dálniční známku a na co se na dovolené těšit.

Půjčka

Levné cestování: Jak si užít dobrodružství i s malým rozpočtem?

Cestování je dnes dostupnější než kdy jindy. A není nutné vyždímat svůj bankovní účet na nulu, abyste si mohli užít dovolenou snů. Levné cestování je plně proveditelné a zábavné, stačí jen dodržovat několik chytrých strategií. Prozradíme vám několik tipů, jak cestovat levně a neutratit víc, než byste museli.

Cestovní pojištění

Neodolatelná jídla, která musíte ve světě ochutnat

Připravte se na výlet plný chutí a vůní! Představíme Vám neodolatelná jídla, která na svých cestách musíte ochutnat. Od tradiční pizzy v Neapoli až po exotické ceviche v Limě – zaručeně Vás to naláká na gastronomické dobrodružství napříč kulturami.

Cestovní pojištění

Autem do Chorvatska 2023: Jak zvládnout cestu bez obtíží?

Chorvatsko je oblíbenou letní destinací Čechů už desítky let. A valná většina z nich se tam na dovolenou vypravuje autem. Proč? Je to pohodlné (nemusíte se pak spoléhat na veřejnou dopravu), poměrně levné, a když se zadaří, tak i relativně rychlé. Přinášíme Vám informace o tom, jak se autem do Chorvatska dostat.

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění: Jak se nespálit při výběru

Přestože evropský průkaz zdravotního pojištění by Vám měl pokrýt většinu nákladů spojených s lékařskou péčí při cestě po Evropě, není od věci si před dovolenou připlatit za cestovní pojištění. Zjistěte, s čím vším Vám taková služba může pomoci a jak vybrat ten nejlepší produkt

Cestovní pojištění

Dovolená bez starostí: Kam potřebujete cestovní pas?

Plánujete letní dovolenou a přemýšlíte, kam vyrazit? V rámci Evropské unie si vystačíte s občanským průkazem. Jinde už ale budete potřebovat cestovní pas. Zejména pak pro cesty do Británie, Ameriky nebo stále oblíbenější jihovýchodní Asie. Kde všude budete potřebovat pas?

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění pro domácí mazlíčky

Nedokážete si představit svoji dovolenou bez domácího mazlíčka? Pokud se chystáte do zahraničí, nezapomeňte si zavčasu zařídit všechny potřebné formality, a to včetně cestovního pojištění.

Pojištění

Cestovní pojištění a storno zájezdu

Pořídit si dovolenou ve velkém předstihu s sebou nepřináší jenom výhodu v podobě výrazných slev, ale také jistá rizika. Co když nečekaně onemocníte, nebo si třeba zlomíte nohu? V takovou chvíli přichází na řadu pojištění storna zájezdu.

Pojištění

Cestovní pojištění a sporty

Dovolená pro mnohé z nás představuje dobu, kdy se můžeme naplno věnovat našim koníčkům, na které v běžném pracovním procesu nezbývá tolik času. Mezi ně patří nejčastěji sport. Pokud se ale plánujete oddávat sportovní činnosti v zahraničí, pamatujte na kvalitní cestovní pojištění. Zvláště u sportů totiž základní verze nestačí a mohli byste se snadno dostat do problémů.

Pojištění

Cestovní pojištění pro studenty

Studentská léta jsou asi těmi nejvhodnějšími k tomu, objevovat krásy cizích zemí. Nahrávají tomu prázdniny, možnosti studentských slev i život bez závazků v podobě práce nebo výchovy dětí. Jaké ovšem vybrat pro takovou příležitost cestovní pojištění?

Pojištění

Cestovní pojištění v Evropě

Chystáte se vyrazit na dovolenou do některé ze zemí Evropské unie, EHP (Evropský hospodářský prostor) nebo do Švýcarska a přemýšlíte, jak to udělat se zdravotním pojištěním? Jako každý občan České republiky máte Evropský průkaz zdravotního pojištění. Možná patříte k těm, kteří jsou přesvědčeni, že jim to stačí. Pojďme se spolu podívat na jeho výhody i úskalí.

Pojištění

Vše, co potřebujete vědět o platbě kartou v zahraničí

Na co si dát při platbě kartou v zahraničí pozor?

Karty

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5