Blog

Bezpečnost

Přečtěte si novinky z oblasti bezpečnosti v bankovnictví

Virtuální podvody: Jak se chránit před online nástrahami

Internet je nejen skvělým zdrojem informací a zábavy, ale také prostředím plným rizik a nástrah. Podvodníci využívají čím dál sofistikovanější triky a metody, kterými chtějí připravit uživatele o cenné osobní údaje nebo rovnou o finance. Dá se proti virtuálním šejdířům účinně bránit? Částečně ano – je ale důležité, být neustále ve střehu, dodržovat několik zásad a nejlépe i znát typy nástrah, které mohou v digitální síti číhat.

Podvody

Pozor na hovory od falešných mobilních operátorů

Na českém bankovním trhu se objevil nový druh podvodů – tzv. SIM swap. Ten se zaměřuje na mobilní operátory, ale také na Vaše finanční prostředky.

Podvody

Omezení platebních transakcí na kryptoměnovou burzu Binance

S ohledem na častý výskyt podvodného jednání vůči našim klientům omezujeme s platností od 21. 10. 2022 veškeré platební transakce směrem ke kryptoměnové burze Binance. Naší prioritou vždy byla především ochrana našich klientů.

Podvody

Objevila se nová vlna podvodných telefonátů

<p>V&nbsp;poslední době jsme zaznamenali nový způsob podvodného jednání prostřednictvím telefonních hovorů, při&nbsp;kterých se&nbsp;útočníci vydávají za&nbsp;pracovníky banky. Nejčastěji volají z&nbsp;telefonního čísla 224&nbsp;444&nbsp;636.</p>

Pozor na podvody

Proč vypínáme SMS přihlášení do internetového bankovnictví?

Triky podvodníků, kteří se v online prostoru snaží dostat k Vašim penězům, jsou stále sofistikovanější. Proto je dobré být na pozoru a nedat jim šanci, aby se dostali k Vašim citlivým údajům. Potenciálně nebezpečné může být i přihlašování do internetového bankovnictví z mobilu. Proč?

Internet Banka

Hackeři se vydávají za přepravní společnosti

<p><strong>Nejen současná proti-pandemická opatření, ale&nbsp;také rostoucí zájem o&nbsp;moderní technologie zcela mění naše nákupní zvyklosti. V&nbsp;současnosti nakupujeme na e-shopech častěji než dříve. To&nbsp;nutí podvodníky reagovat a&nbsp;přesouvat svou činnost právě na&nbsp;internet.</strong></p>

Pozor na podvody

Pozor na další vlnu podvodných zpráv

Chtěli bychom Vás upozornit na probíhající vlnu podvodných SMS zpráv, které se vydávají za oficiální komunikaci MONETA Money Bank. Podvodníci zasílají SMS s výzvou k přihlášení do internetového bankovnictví a odkazem na falešnou stránku, kde je vyžadováno vyplnění Vašich přihlašovacích údajů do nternet Banky.

Pozor na podvody

Jakou hodnotu mají Vaše data a jak je kyberzločinci získávají?

Pokud podnikáte nebo provozujete malou firmu, jistě jste již překonali mnoho výzev. Získání prostředků na rozjezd podnikání, prosazení se v konkurenčním prostředí nebo nábor nových zaměstnanců. Všechny tyto a mnohé další výzvy k podnikání patří.

Ochrana dat

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5