Blog

Jak na půjčku

Jak si půjčit a nenaletět? Poradíme na co si dát pozor

Nákup auta – půjčka, nebo leasing?

Než si poprvé půjdete do autosalonu nebo autobazaru prohlédnout svého vysněného „miláčka“, vyplatí se věnovat dostatečný čas výběru možností, jak budete vyhlédnutý vůz financovat. Nová, popř. rozumně ojetá vozidla nejsou zrovna levnou záležitostí. Tato investice tedy bude ovlivňovat Váš rodinný nebo firemní rozpočet v několika následujících letech.

Půjčka

Lze získat půjčku ve zkušební době nebo ve výpovědní lhůtě?

Půjčit si peníze ve zkušební době nebo ve výpovědní lhůtě není lehké. Přesto ale existují způsoby, jak toho můžete dosáhnout. Nezapomeňte, že pokud si potřebujete půjčit v takovémto období, mělo by jít o finance, které opravdu nezbytně potřebujete.

Půjčka

Půjčka zajištěná nemovitostí

Půjčka zajištěná nemovitostí spočívá v tom, že finance bance zajistíte nemovitostí a ona Vám na základě toho půjčí dohodnutou částku. Jak si vybrat pro Vás tu nejvýhodnější půjčku? A na co si dát při výběru pozor, abyste toho později nelitovali?

Půjčka

Jak prodat auto, na které jste si půjčili?

Co může být důvodem k prodeji takřka zánovního automobilu? Jedním z důvodů prodeje auta může být např. rozhodnutí pořídit si hypotéku na bydlení. Vaše banka si totiž před jejím schválením může klást podmínku, že nesmíte splácet žádné jiné úvěry. Dalším důvodem může být nový přírůstek do rodiny v podobě miminka a Vaše auto je jednoduše moc malé. Může se také stát to, že jste si vyhlédli jiné vozidlo, které lépe naplňuje Vaše požadavky.

Půjčka

4 věci, které potřebujete vědět, než si půjčíte

Existuje několik informací, které byste měli vědět, než si půjčíte.

Půjčka

Jak vybrat tu nejvýhodnější půjčku?

Co si pohlídat, abyste nenaletěli a zbytečně půjčku nepřepláceli? A jsou nejlevnější půjčky opravdu nejvýhodnější?

Půjčka

Jak se zbavit nevýhodných půjček

Zjistit v průběhu splácení půjčky, že jste mohli dostat lepší podmínky u konkurence, není příjemné. Nevěšte však hlavu. Existuje snadná cesta ven.

Půjčka

Půjčka a daňové přiznání – má to na sebe vliv?

Ano, má. Věděli jste např., že si můžete snížit základ daně z příjmů fyzických osob o zaplacené úroky z půjčky? Ušetřit se tak dají i desetitisíce korun.

Půjčka

Půjčky na zvelebení domácnosti

Náklady na vybavení nebo úpravy bytu z našich peněženek vytahují nejvíce peněz. Mnohdy nezbývá než si půjčit. Co nám banky nabízí v oblasti úvěrů na bydlení?

Půjčka

Půjčka na studium

V zahraničí je financování studia pomocí úvěru docela běžná věc. U nás to zatím ještě tak časté není. Nabídka bank proto není obdobně široká.

Půjčka

Jak si půjčit na auto?

Chtěli byste si pořídit motorové vozidlo, ale nemáte dostatečnou hotovost? Jednou z možností, jak to vyřešit, je půjčka na auto nebo motorku.

Půjčka

Pro půjčku nemusíte nutně na pobočku

Nejjednodušší a nejrychlejší cesta pro sjednání spotřebitelské půjčky online vede přes internetové bankovnictví Vaší banky.

Půjčka

Jak se schvaluje bankovní půjčka?

Žádáte o půjčku a zajímá Vás podle čeho banka určuje výši úrokové sazby? První, co si banka ověřuje, je Vaše bonita. Víte, na co se zaměřuje dále?

Půjčka

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5