Placení v zahraničí

Výběry z bankomatu v zahraničí

Cestování je vzrušující, ale když přijdeme na řešení financí, může to být trochu matoucí. Jedním z aspektů, které si musíme pečlivě rozmyslet, jsou výběry z bankomatů v zahraničí. Bez ohledu na to, zda plánujete dovolenou nebo pracovní cestu, je důležité porozumět různým možnostem a poplatkům, které mohou být spojeny s výběry z bankomatů mimo domovskou zemi.

Výběr z bankomatu v zahraničí: poplatky

Při výběru hotovosti v zahraničí se vyhněte dodatečným poplatkům. Některé banky účtují poplatky za výběry z bankomatů v zahraničí, dokonce i tehdy, když samy o sobě nemají žádné poplatky. Zkontrolujte, zda máte možnost výběru z bankomatů, které spolupracují s Vaší bankou, a vyhněte se zbytečným nákladům.

Výběr z bankomatu v Chorvatsku: euro nebo místní měna?

Pokud cestujete do Chorvatska, může být užitečné vědět, že země přešla na euro. To znamená, že většina transakcí může být provedena v eurech, což eliminuje potřebu směny měny. Přesto si při výběrech z bankomatů zkontrolujte, zda jsou nastaveny na výběr eur, aby byly minimalizovány směnné poplatky a ztráty.

Odloučené kurzy: jak zjistit nejvýhodnější možnosti

Některé banky používají odlišné směnné kurzy pro výběry z bankomatů v zahraničí, což může znamenat, že při výběru hotovosti můžete ztratit peníze při směně na místní měnu. Sledujte aktuální směnné kurzy a porovnávejte je s nabídkami bank a směnáren, abyste maximalizovali své úspory při výběrech z bankomatů v zahraničí.

Bez poplatků od poskytovatelů bankomatů

Budete překvapeni, že někteří poskytovatelé bankomatů účtují poplatek za výběry hotovosti, i když vaše banka nemá žádné poplatky. Zjistěte si, které bankomaty nabízejí bezplatné výběry pro držitele vaší bankovní karty, abyste se vyhnuli nepředvídaným nákladům.

TIP: Získejte Cizoměnnový účet do MONETA Money Bank s možností směny odkudkoliv a zdarma, včetně virtuální a fyzické karty pro výhodné platby doma i v zahraničí.

Online bankovnictví a bezpečnost

Další důležitým faktorem, který stojí za zvážení, je bezpečnost. Při výběru z bankomatů v zahraničí se ujistěte, že používáte bezpečné a důvěryhodné bankomaty. Kromě toho využijte možnosti sledovat své bankovní transakce online. To vám umožní pravidelně kontrolovat své účty a zjistit neoprávněné transakce okamžitě.

Závěrem

Výběr z bankomatu v zahraničí může být pohodlný, pokud víte, jak minimalizovat poplatky a sledovat směnné kurzy. S vhodným účtem, například s běžným účtem Tom od MONETA Money Bank a trochou plánování můžete ušetřit peníze, které můžete využít na zážitky během své cesty.

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

hodnocení klienty 4,8/5 ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 VISA logo