Article main image
Bydlení

Jak na navýšení hypotéky?

V průběhu času se Vám může rozšířit rodina, změnit vkus i nároky na bydlení. Rekonstrukci lze financovat řadou cest, jednou z nich je i navýšení stávající hypotéky.

Hypotéka je závazkem na dlouhou dobu. V průběhu času se Vám může rozšířit rodina, změnit vkus i nároky na bydlení. Rekonstrukci lze financovat řadou cest, jednou z nich je i navýšení stávající hypotéky.

Jaké jsou možnosti navýšení hypotéky?

První možností je sjednat si prosté navýšení úvěru. Proces je prakticky stejný, jako když si žádáte o hypotéku. Při žádosti o navýšení se každý případ posuzuje individuálně na základě konkrétních podmínek dané hypotéky.

Druhou možností je refinancování, v rámci kterého si můžete zlepšit podmínky splácení i požádat o vyšší hypotéku. Refinancovat svou hypotéku můžete po uplynutí doby fixace a to jak u své stávající, tak i u nové banky.

Hypotéku můžete navýšit kdykoliv

U MONETA Money Bank můžete o navýšení hypotéky zažádat kdykoliv – tedy jak po skončení fixace, tak i během ní. Rezervujte si hypotéku online ještě dnes a získejte garantovaný úrok na 30 dní.

Zjistit více

Co potřebuji k refinancování hypotéky

  • Odhad ceny nemovitosti
  • Doklad totožnosti
  • Aktuální potvrzení o příjmu či daňové přiznání
  • Původní smlouvu o úvěru
  • Potvrzení o vyčíslení dluhu od stávající banky
  • Zástavní smlouvu
  • Fotografie nemovitosti
  • Příslib o vymazání zástavního práva
  • Výpis z katastru

Refinancování hypotéky online

Cílem je refinancování co nejvíce usnadnit a ušetřit co nejvíce času. Tím se sráží náklady banky, takže je možné službu nabízet klientům co nejvýhodněji – Online refinancování hypotéky garantuje jednu z nejnižších sazeb na trhu. Jde tedy o kombinaci rychlosti a jednoduchosti online sjednávání s velmi výhodnou úrokovou sazbou.

Spočítejte si úsporu v kalkulačce refinancování.

Tento článek je pouze informačního charakteru a obecné povahy a nezohledňuje individuální finanční a daňovou situaci určité osoby nebo subjektu. Informace uvedené v článku nejsou nezbytně vyčerpávající, úplné či aktualizované a můžou odkazovat na stránky jiných subjektů, nad nimiž MONETA Money Bank nemá kontrolu, proto vylučuje jakoukoli odpovědnost. Článek nelze považovat za odborné či právní poradenství. Aktuální produktové podmínky i sazebníky najdete vždy na příslušných stránkách webu. Informace k daním doporučujeme vždy ověřit na stránkách příslušných orgánů státní správy (daňový portál apod.).

Potřebujete více informací?