V rámci Milostivého léta obdržela MONETA přes sto žádostí o odpuštění sankčních poplatků za téměř 24 milionů korun

MONETA Money Bank obdržela v programu Milostivé léto celkem 77 žádostí o odpuštění poplatků spojených s nesplacenými finančními závazky. Spolu s prvním kolem z přelomu loňského a letošního roku, ve kterém o prominutí poplatků žádalo 30 klientů, tak banka obdržela 107 žádostí v celkové výši dluhu bezmála 24 mil. korun.

Druhé kolo Milostivého léta bylo vyhlášeno letos v červnu a původně bylo možné podávat žádosti do konce srpna. Pro velký zájem se však MONETA rozhodla termín posunout o další tři měsíce až do 30. listopadu. MONETA Money Bank během druhého kola obdržela 77 žádostí o odpuštění veškerých sankčních poplatků a úroků s celkovou výší dluhu 17,9 milionů korun. V předchozím kole programu, běžícího od konce loňského října do ledna letošního roku, to bylo 30 žádostí s výší dluhu 6 milionů. Klientům, kteří předpokládají, že mohou mít v blízké budoucnosti problémy se splácením svých finančních závazků, také MONETA nabízí možnost úpravy splátkového kalendáře.

„Po velkém počtu žádostí v prvním kole Milostivého léta jsme se rozhodli zapojit také do druhého kola a pomoci dalším klientům, kteří se možná i v kontextu zhoršující se ekonomické situace ocitli v aktuální finanční nouzi. Naši podporu vnímají klienti velmi pozitivně a díky tomu jsme přijali ve druhém kole ještě mnohem větší počet žádostí než v kole předchozím,“ uvádí v této souvislosti mluvčí Skupiny MONETA Zuzana Filipová.

Milostivé léto od MONETY bylo určené pro fyzické osoby s nezajištěnými spotřebitelskými úvěry a také na nezajištěné půjčky živnostníkům neboli OSVČ. Pro ně byla vytvořena možnost sjednat si nové splátkové dohody na dobu sedmi let, ke kterým v případě řádného plnění nepřibývají žádné další úroky ani poplatky. Speciální nabídku mohli využít i lidé, kteří jsou v prodlení se splácením svých finančních závazků o více než 90 dní a osoby v exekuci, kterým byla na doplacení dlužné jistiny poskytnuta tříměsíční lhůta, veškeré sankční poplatky a úroky z prodlení jim banka následně odpustí.