První klienti v Čechách si sjednali refinancování hypotéky plně online

Miroslav K. a Veronika M. z Líbeznic jsou vůbec prvními klienty v České republice, kteří si sjednali refinancování hypotéky plně online. Došlo k tomu přes inovativní službu Refinanso.cz, kterou 1. prosince loňského roku převzala MONETA Money Bank.

Spolužadatelé o refinancování úvěru na bydlení podepsali smlouvu prostřednictvím verifikační SMS, a to každý na svém mobilním telefonu. „Hledal jsem možnosti refinancovaní hypotéky a na Refinanso mě zaujala příznivá úroková sazba i možnost sjednat hypotéku online, bez nutnosti chodit na pobočku banky. Vše jsme řešili online z domova v čase, který nám vyhovoval. Zajímavý i byl i způsob ověření identity pomocí úsměvu,“ komentuje využití služby Refinanso Miroslav K. „Jedná se o průlomový milník v digitalizaci tuzemských bankovních služeb. Refinanso sází na bezplatné online ocenění nemovitostí i na automatické generarování úvěrových smluv. To vše se následně promítá do nízké úrokové sazby,“ potvrdil manažer Refinanso Matěj Novák s tím, že první online refinancovaná hypotéka byla sjednána s úrokem 2,08 % p. a.

Start-upový projekt vstoupil na český hypoteční trh vloni na jaře s podporou MONETA Money Bank, od  1. 12. 2019 se stal plně integrovanou součástí banky. Ta je tak schopna nabídnout vůbec nejnižší úrokovou sazbu refinancování hypoték. Na stránce https://refinanso.cz/ najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 5 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní.

MONETA Money Bank je podle dat zveřejněných Ministerstvem pro místní rozvoj pátým největším poskytovatelem hypoték v České republice s tržním podílem 8,66 % celkového objemu hypotečních úvěrů. S celkovým počtem přes jeden milion klientů je čtvrtou největší bankou v zemi a také držitelkou prestižního ocenění Hypotéka roku 2019, které získala již podruhé v řadě.