Pružná hypotéka od MONETA Money Bank s historicky nejnižším úrokem již od 1,4 % ročně

MONETA Money Bank nabízí od 5. 9. Pružnou hypotéku s nižší úrokovou sazbu a možností předčasně splatit až 50 % hypotéky ročně zdarma. Banka navíc garantuje úrokovou sazbu 1,75 % p. a. u úvěrů nad jeden milion korun. Úroková sazba může být dokonce ještě nižší. Úroky se totiž u Pružné hypotéky počítají pouze z rozdílu mezi nesplacenou částí úvěru a zůstatkem na běžném účtu. Čím více má klient na běžném účtu, tím méně zaplatí za hypotéku. Díky tomu mohou klienti úrokovou sazbu efektivně ještě snížit až na 1,4 % p. a. Dále si klient může sjednat službu Flexibilita splátek, která jej opravňuje během splácení úvěru požádat banku o posouzení snížení splátek a prodloužení splatnosti úvěru.

„Jedním z cílů MONETA Money Bank je další rozšíření nabídky hypotečních úvěrů. Zájem o byty v poslední době roste, proto jsme připravili výhodnou nabídku. Zájemcům o úvěr do jednoho milionu korun garantujeme úrokovou sazbu 1,99 %, a u hypoték nad jeden milion dokonce 1,75 % ročně,“ říká ředitelka retailových produktů MONETA Money Bank Iva Štylerová a doplňuje: „Garantovanou úrokovou sazbu může získat každý, kdo si sjedná účelovou hypotéku s 3- nebo 5letou fixací s pojištěním schopnosti splácet a při splnění podmínky minimálního měsíčního kreditního příjmu na běžný účet ve výši 15 000 Kč.“

Až na 1,4 % p. a. se potom může úroková sazba snížit klientům, kteří mají větší zůstatek na běžném účtu. Úroky totiž hradí klienti pouze z rozdílu mezi nesplacenou hypotékou a průměrným denním zůstatkem na běžném účtu za uplynulý měsíc. Využívají tak svoje volné prostředky, které mají navíc stále k dispozici. „V případě, že si klient půjčil 1 milion korun s pojištěním schopnosti splácet a má na svém běžném účtu 150 000 Kč, sníží se mu úroková sazba o 15 %. Pokud by měl na účtu 200 000 Kč, ponížil by úrokovou sazbu o 20 % a dosáhl tak nejnižšího možného úroku 1,4 % ročně,“ vysvětluje na konkrétním příkladu fungování efektivní úrokové sazby Iva Štylerová.

Předčasné splacení až 50 % hypotéky ročně zdarma

Mimo to však banka nabízí k hypotečnímu úvěru i další výhody. Po prvním roce splácení mohou klienti MONETA Money Bank uhradit každých šest měsíců mimořádnou splátku zdarma až do výše 25 % z celkové výše hypotéky. Za rok tak mohou předčasně splatit až 50 % hypotečního úvěru. K tomu si ještě mohou po prvním roce splácení požádat o posouzení snížení splátky dle aktuální potřeby. Pružná hypotéka je navíc bez poplatků za zpracování a vedení úvěrového účtu. „Našim klientům zajistíme i odhad nemovitosti k zajištění úvěru, výpis z katastru nemovitostí i snímek z katastrální mapy,“ doplňuje benefity hypotéky Iva Štylerová.

Doplňkový úvěr k hypotéce

MONETA Money Bank navíc pro zájemce o hypotéku připravila i zvýhodněný úvěr s úrokem od 2,74 % ročně. Ten mohou uzavřít současně s hypotékou a použít například na zařízení bytu, koupi auta nebo na cokoliv jiného. Banka nechá použití peněz čistě na uvážení klienta. Výše doplňkového úvěru může být 100 000 až 900 000 Kč s fixací na 5 nebo 10 let.

Hypotéka na stavby i rekonstrukce

Pružnou hypotékou je možné financovat koupi, rekonstrukci, dostavbu či výstavbu bytu, rodinného domu, chalupy nebo stavební parcely. Dále je možné použít finance na vypořádání vlastnických vztahů k nemovitosti nebo splacení již dříve poskytnuté půjčky na bydlení. Z hypotečního úvěru je navíc možné uhradit i proinvestované náklady do nemovitosti až tři roky zpětně.

Nové hypotéky až do 90 % hodnoty nemovitosti

MONETA Money Bank nabízí hypoteční úvěr již od 300 000 Kč a je možné jej nově čerpat až do 90 % hodnoty nemovitosti. Klienti mají na výběr mezi variabilní a pevnou úrokovou sazbou. V případě varianty s variabilní sazbou lze splácení rozvrhnout maximálně na 25 let, v případě fixní sazby až na 30 let. Úrokovou sazbu je možné fixovat na 1, 3 nebo 5 let. Pro efektivní snížení úrokové sazby prostřednictvím Pružné hypotéky lze využít zůstatku na běžném účtu až do výše 20 % z aktuálně nesplaceného úvěru.

O hypotéku s efektivně sníženou úrokovou mírou může zažádat každá plnoletá fyzická osoba nebo cizinec s trvalým pobytem v ČR. Žádost o hypotéku mohou podat až čtyři osoby žijící v maximálně dvou domácnostech. Více informací o Pružné hypotéce najdete na webu.

Milada Veselá

tisková mluvčí MONETA Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Milada Veselá, mobil: +420 606 661 304, tel.: +420 224 446 011, e-mail: milada.vesela@moneta.cz

Lucie Leixnerová, mobil +420 724 557 221, tel: +420 224 442 389, e-mail: lucie.leixnerova@moneta.cz

nebo Servis pro média na www.moneta.cz.