GE Money Bank hlásí 102% růst objemu nových hypoték

< Během prvního čtvrtletí letošního roku poskytla GE Money Bank nové hypotéky v celkovém objemu 1,728 mld. Kč, což v porovnání s loňským rokem představuje 102 % růst. Počet nových hypoték se ve stejném období zvýšil o 82 %, a celkem tedy GE Money Bank poskytla 1079 nových hypotečních úvěrů. Za zvýšeným zájmem o hypotéky GE Money Bank stojí především nabídka zvýhodněné úrokové sazby 4,19 % p.a. pro pětiletou fixaci a průlomová nabídka Refinancování hypoték.

Během prvního čtvrtletí loňského roku uzavřeli klienti GE Money Bank celkem 590 nových hypotečních úvěrů za 845 milionů Kč. V letošním roce to bylo již 1079 hypoték v souhrnné hodnotě 1,728 miliardy Kč. V meziročním srovnání tak došlo k 102 % nárůstu objemu nových hypoték.

„Za výborným výsledkem stojí především soubor novinek, které jsme představili letos v únoru. Konkrétně se jedná o zvýhodněnou úrokovou sazbu pro hypotéky s pětiletou fixací, které mohou zájemci využít až do 30. dubna, dále pak průlomovou novinku v podobě Refinancování hypoték a také možnost sestavit si hypotéku dle vlastních preferencí,
“ řekl produktový manažer hypoték GE Money Bank Michal Strcula. „Refinancování hypoték jsme představili jako první z velkých bank v České republice. Zájemci tak umožňujeme ušetřit finanční prostředky tím, že přefinancujeme stávající hypoteční úvěr úvěrem novým s výhodnějšími podmínkami a navíc se zjednodušeným postupem získání,“ dodal Michal Strcula.

Objem portfolia hypoték GE Money Bank dosáhl k 31. březnu 2007 částky 15,6 miliardy korun. To v meziročním srovnání znamená navýšení o 38 procent. GE Money Bank se tak dlouhodobě daří posilovat své postavení v rámci tuzemského trhu hypotečních úvěrů.

Až do 30. dubna 2007 nabízí GE Money Bank novým klientům hypotéky se zvýhodněnou úrokovou sazbou pro pětiletou fixaci. V rámci nabídky „Akční hity“ GE Money Bank poskytuje hypoteční úvěry se zvýhodněnou úrokovou sazbou pouhých 4,19 % p.a. s pětiletou fixací. Zvýhodněnou sazbu lze využít v rámci Hypotéky GE Money Bank, Hypotéky Naopak a HypoExpres pro všechny úvěry od 600 000 Kč bez omezení maximální výše úvěru. Hypotéku může klient využít jak na koupi nemovitosti, tak výstavbu nebo rekonstrukci a uvedenou úrokovou sazbu GE Money Bank garantuje všem klientům.

Parametry nabídky Akční hity
:
· Nejnižší úroková sazba na trhu 4,19 % p.a. (do 85 % hodnoty nemovitosti)
· Od 600 000 Kč bez omezení výše
· Maximálně 85 % LTV, splatnost 5 - 30 let dle volby klienta
· Fixace úrokové sazby na období 5 let
· Akční nabídku lze kombinovat s volitelnými službami
· Všechny dostupné účely (koupě, výstavba, rekonstrukce)

Podmínky, za kterých lze získat hypoteční úvěr, se v posledních několika letech dramaticky změnily. V rámci Refinancování hypoték GE Money Bank klientovi aktualizuje výši hodnoty zajištění, čímž lze výrazně ušetřit. V posledních letech výrazně vzrostla cena nemovitostí a v kombinaci s již splacenou částí hypotečního úvěru se majitel hypotéky dostává na novou úroveň poskytnutého zajištění. Vyšší cena nemovitosti a nižší hodnota nově poskytnuté hypotéky znamená výhodnější podmínky pro klienta.

Další podstatnou výhodou Refinancování hypoték je přizpůsobení parametrů nového úvěru aktuálním potřebám klienta. Je možné dosáhnout mnohem delší doby splatnosti, než bylo možné v době získání hypotečního úvěru a snížit tak výši měsíčních splátek. Refinancování hypoték nabízí GE Money Bank zájemcům zdarma. Za poskytnutí úvěru se neplatí žádný poplatek a přefinancování hypotéky lze domluvit v rámci jedné schůzky s bankéřem. Žadatel může předložit původní odhad nemovitosti, který banka aktualizuje. Při řádném splácení původní hypotéky navíc dochází k zjednodušenému dokladování příjmů.

GE Money Bank také nově umožňuje sestavit si hypotéku podle vlastních preferencí a ovlivnit tak výši úrokových sazeb. Ty jsou přehledně uvedeny v úrokovém lístku banky. Garantovaná úroková sazba hypotéky je nyní stanovena dle výše úvěru, délky období fixace, poměru výše úvěru k hodnotě nemovitosti (LTV) a započtením úrokové odchylky. Úroková odchylka závisí na zvolených parametrech ze strany klienta.

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Bank