Z Wüstenrot – stavební spořitelny je MONETA Stavební Spořitelna

Wüstenrot – stavební spořitelna, která se po dubnové akvizici stala součástí Skupiny MONETA, bude od zítřejšího dne nově fungovat pod názvem MONETA Stavební Spořitelna. Po třech měsících tak dochází k plánovanému a již dříve ohlášenému rebrandingu spořitelny. Druhá z akvírovaných společností, Wüstenrot hypoteční banka, by měla být do konce roku 2020 spojena s hypoteční divizí MONETA Money Bank. Skupina nyní čeká na regulatorní souhlas k tomuto kroku.

„Akvizicí Wüstenrot stavební spořitelny a hypoteční banky zdvojnásobila MONETA svůj podíl na hypotečním trhu a vstoupila na trh stavebního spoření. Zároveň získala více než 400 tisíc nových klientů, které chceme přivítat špičkovým servisem a službami, ať už za pomoci našich digitálních technologií nebo bankéřů,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

Integrační proces je v plném proudu, všichni zaměstnanci obou akvírovaných společností jsou již od poloviny června přestěhováni do centrální budovy Skupiny MONETA. Banka také na konci června ukončila prodej hypoték Wüstenrot a nabízí již jen hypotekární produkty vlastní řady. „Klientům máme co nabídnout, naše hypotéka se již dvakrát za sebou stala Hypotékou roku, jedná se tedy o nejlepší produkt na trhu,“ upřesnil Tomáš Spurný.

Koupí Wüstenrotu letos v dubnu posílila MONETA svou depozitní bázi o více než 55 miliard a úvěrové portfolio o 56 miliard korun. MONETA plánuje nabídnout všechny produkty nově nabytých společností v rámci vlastních digitálních kanálů a pobočkové sítě nejpozději do konce roku 2020. Již nyní mají klienti MONETA možnost sjednat si produkty stavebního spoření v rámci pobočkové sítě banky.