MONETA Money Bank nabízí jako první banka v ČR založení nového běžného účtu Tom kompletně přes mobil

MONETA Money Bank nabízí jako první banka v ČR novým klientům otevření běžného účtu Tom kompletně prostřednictvím své mobilní bankovní aplikace Smart Banka. Celý proces založení nového účtu přes mobilní telefon je snadný a rychlý – stačí si stáhnout aplikaci, vyplnit nezbytné údaje, vyfotografovat dva osobní doklady a odeslat na účet elektronickou platbou alespoň 3 Kč. S Tom účtem mohou klienti banky získat i zajímavý úrok 3 %, bezplatné výběry z bankomatů u nás i v zahraničí a po dobu 6 měsíců vedení účtu zdarma. Nová funkcionalita Smart Banky je dalším významným krokem MONETA Money Bank v její ambiciózní cestě stát se digitálním leaderem na českém bankovním trhu.

„Spuštění nové funkcionality Smart Banky, díky které je možné si běžný účet otevřít rychle a výhradně přes mobil, potvrzuje náš závazek soustředit se na posilování růstu v oblasti digitálních technologií. V průběhu letošního roku chystáme představit další inovace, které nám postupně pomohou k naplnění našeho dlouhodobého cíle stát se digitálním šampionem na tuzemském bankovním trhu,“ uvedl Tomáš Spurný, předseda představenstva a generální ředitel MONETA Money Bank.

Aplikace Smart Banka v číslech:

• Smart Banka byla spuštěna 21. července 2016 a nyní ji má registrovanou 127 000 klientů
  • Je klienty nejlépe hodnocenou mobilní bankovní aplikací na Google Play a App Store (4,7 a 4,5 hvězdiček z 5) a stala se vítězem ankety Mobilní aplikace roku 2017
  • Mezi nejpoužívanější funkcionality patří kontrola zůstatku, rychlá platba, blokace debetní karty či vyhledávání nejbližšího bankomatu
  • V současnosti se Smart Banka rozšiřuje o založení běžného účtu Tom s možností zúročení 3 %
  • Nově mají klienti také možnost spravovat své trvalé příkazy a v rámci aplikace získali přehled o sjednané hypotéce

Mezi další trendy, na které se banka chce zaměřit v rámci rozvoje aplikace, jsou například: sjednání půjčky pro stávající klienty přes Smart Banku, zřízení kreditní karty, nebo aplikace pro chytré hodinky.

Výhody Tom účtu

Stačí mít chytrý telefon, stáhnout si aplikaci Smart Banka a tento účet si spolu s debetní kartou a internet bankou přes aplikaci jednoduše otevřít. Klienti mají možnost získat i výhodné úročení, a to pokud jim přijde na účet alespoň 15 000 Kč měsíčně a současně zaplatí alespoň 10krát debetní kartou vydanou k účtu Tom. Pak se zůstatek od 0 do 100 000 Kč v příštím měsíci úročí roční úrokovou sazbou 3 %.

• Vedení účtu zdarma po dobu prvních 6 měsíců, pak 99 Kč měsíčně
  • Všechny výběry z bankomatů MONETA Money Bank zdarma
  • Všechny výběry z bankomatů v zahraničí jsou také zdarma
  • Všechny příchozí tuzemské platby zdarma
  • Všechny odchozí jednorázové transakce zadané prostřednictvím internetového bankovnictví a Smart Banky v rámci tuzemského platebního styku zdarma
  • Zadání, změny a zrušení trvalého příkazu nebo inkasa včetně SIPO prostřednictvím internetového bankovnictví zdarma
  • Jedenkrát měsíčně elektronický výpis z účtu zdarma
  • Jedna debetní karta MasterCard Standard zdarma
  • Zřízení a vedení Internet Banky a Smart Banky zdarma

Více informací naleznete na https://www.moneta.cz/neniocem

Lucie Leixnerová

tisková mluvčí MONETA Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Lucie Leixnerová
mob: +420 724 557 221, tel: +420 224 442 389, e-mail: lucie.leixnerova@moneta.cz

Lenka Míčková
mob: +420 731 613 622, tel: +420 224 442 124, e-mail: lenka.mickova@moneta.cz

nebo Servis pro média na media@moneta.cz a www.moneta.cz.