MONETA je druhou Bankou roku, stříbro bere i v kategorii korporátních bank a za hypotéky

19. 11. 2021
MONETA Money Bank

Celkem tři stříbrné medaile si odnesla MONETA ze včerejšího udělování cen Banka roku: druhé umístění jí patří v kategorii Korporátní banka roku, Hypotéka roku, i v samotné hlavní soutěži. Druhé místo v soutěži Banka roku a Hypotéka roku obhájila MONETA již podruhé, stříbro za úspěch na poli korporátního bankovnictví získala v této nově udělované kategorii poprvé.

Stříbrného úspěchu v hlavní kategorii MONETA dosáhla díky výborným výsledkům v digitalizaci svých produktů a služeb, atraktivním sazbám v depozitních produktech a také díky strategii nabídky investičních fondů bez vstupních poplatků. U živnostníků a malých firem pak banka zabodovala především svou podporou klientů, dotčených pandemií COVID: provozními a investičními úvěry s COVID zárukami Národní rozvojové banky a EIF, dále provozními a investičními úvěry pro exportně orientované firmy se zárukami EGAP a také díky unikátní nabídce podnikatelských úvěrů pro ženy. Cenu za Hypotéku roku si pak MONETA jako tradičně odnesla za unikátnost širokého hypotečního programu v čele se stoprocentně online refinancováním hypotéky prostřednictvím platformy Refinanso.cz

Ve všech třech soutěžních kategoriích je MONETA silná dlouhodobě, kdy se jí daří především spojení atraktivních bankovních produktů nabízených online: banka aktuálně nabízí zřízení přes 80 % své veškeré produktové nabídky online, a to právě buď prostřednictvím svých mobilních nebo internetových aplikací. Mobilní službu Smart Banka mohou navíc používat i klienti jakékoliv jiné banky, tedy i ti, kteří zákazníky Monety vůbec nejsou. Bance se daří i na poli ověřování, kdy pro verifikace ke zřizováním produktů stále více zapojuje bankovní identitu

Atraktivní je banka také pro tuzemské živnostníky a malé firmy: v podpůrném programu COVID III se více než každý druhý živnostník, dotčený pandemií, obrátil právě na MONETA Money Bank. Úctyhodné úspěšnosti, která v nominální hodnotě dosáhla téměř 60% tržního podílu, dosáhla banka především díky snadnému a rychlému vyřizování žádostí, velmi výhodnou úrokovou sazbou s 90% zárukou od Národní rozvojové banky, možnosti rozložit si splátky do delšího období a také ochotě poskytnout úvěr podnikatelům v odvětvích, které byly koronavirovou pandemií postiženy nejvíce.

Na poli hypoték je pak MONETA silná především kombinací atraktivních úrokových sazeb a možnosti sjednávat si refinancování hypotečního úvěru online: od startu revoluční online služby Refinanso.cz v lednu 2020 si hypotéku za účelem refinancování zřídilo z pohodlí domova již zhruba 5 300 klientů v objemu přes 10 miliard korun. Celým procesem sjednání úvěru na bydlení lze projít během jednoho dne – platforma umožňuje například bezplatné online ocenění nemovitostí nebo automatické vygenerování úvěrových smluv. V prvním pololetí příštího roku se MONETA chystá plně digitalizovat sjednávání hypoték nových.

Zuzana Filipová
ředitelka udržitelnosti a komunikace

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5