Čistý zisk skupiny GE Money za rok 2014 dosáhl 4,3 miliardy Kč, a vzrostl tak o 11 %

• Konsolidovaný čistý zisk dosáhl 4,3 miliardy Kč a vzrostl o 11 %.
  • Objem úvěrů klientům byl na konci roku 2014 na úrovni 116 miliard Kč, což je o 1,6 % více než v roce 2013.
  • Vklady klientů činily 96,9 miliardy Kč.
  • Konsolidovaná kapitálová přiměřenost vzrostla na 27,8 % a je i nadále jednou z nejvyšších na trhu.
  • Celkový objem úvěrů komerčním klientům činil 42,8 miliardy Kč, meziroční nárůst o 17,7 %.
  • Úvěrové ztráty činily 1,4 miliardy, meziročně poklesly o 53%.

Konsolidovaný čistý zisk skupiny GE Money Česká republika za rok 2014 dosáhl 4,3 miliardy Kč a meziročně vzrostl o 11 %. Tento meziroční nárůst čistého zisku byl ovlivněn dvěma klíčovými faktory:

• Vstup do nových odvětví s vysokým potenciálem růstu - například financování komerčních nemovitostí.
  • Rozšířili jsme naši finanční skupinu o společnost VB Leasing, která se od ledna 2015 jmenuje GE Money Leasing. S tím přichází i širší nabídka produktů pro naše stávající i nové klienty.

„GE Money zůstává silným, finančně stabilním subjektem s dobrou ziskovostí, nadstandardně vysokou kapitálovou přiměřeností (27,8 %), která je téměř na dvojnásobku regulatorního požadavku (14 %), a vysokou likviditou,“ říká Sean Morrissey, generální ředitel a předseda představenstva GE Money Bank.

Silná kapitálová pozice, dobrá likvidita a zodpovědný přístup k úvěrování umožnily GE Money dosáhnout významných úspěchů:

• Objem nezajištěných spotřebitelských úvěrů dosáhl 49,6 miliardy Kč. „S celkovým objemem nezajištěných spotřebitelských úvěrů ve výši 49,6 miliardy korun jsme potvrdili pozici klíčového poskytovatele úvěrů pro širokou veřejnost,“ uvedl Sean Morrissey.
  • K celkovému výkonu skupiny GE Money významně přispělo firemní bankovnictví. „Objem poskytnutých firemních úvěrů zejména malým a středním podnikům se meziročně zvýšil o 17,7 %, což představuje nárůst celkového objemu úvěrů komerčním klientům na 42,8 miliardy korun. Dobré výsledky ve firemním segmentu jsou zcela v souladu s naší strategií zvýšit podíl aktiv firemního bankovnictví na celkových aktivech banky,“ komentuje výsledky Sean Morrissey a dodává: „V roce 2014 jsme úspěšně vstoupili do nových odvětví včetně vstupu banky do odvětví financování komerčních nemovitostí.“
  • Podíl klientů, kteří využívají GE Money Bank jako svoji hlavní banku, se zvýšil o 4 % na celkových 60 %. Zákazníci tak oceňují přidanou hodnotu, kterou jim banka nabízí.
  • Banka pokračuje v podpoře inovací produktů a služeb. V průběhu roku 2014 uvedla do provozu ve svých pobočkách signpady – elektronická zařízení pro tvorbu biometrických podpisových vzorů. Jde o inovativní řešení, které má mnoho výhod včetně prevence podvodů a ochrany životního prostředí snížením množství spotřebovaného papíru. „Biometrické podpisy dnes využívá přes 50 tisíc klientů a jejich počet rychle roste,“ uzavřel Sean Morrissey.

Díky těmto inovacím a vysokému nasazení získala banka v loňském roce další významná ocenění v soutěži Zlatá koruna a získali jsme v této soutěži hned čtyři ocenění:

• 1. místo v kategoriích novinka roku získala platební karta v mobilu (NFC technologie).
  • 1. místo v kategorii platebních karet jsme obdrželi za bezkontaktní platební nálepku.
  • 2. místo v kategorii podnikatelských úvěrů, kde jsme byli oceněni za rámec na nákup zemědělské techniky.
  • 3. místo v kategorii úvěrů získala naše spotřebitelská konsolidace půjček bez poplatků.

„Tyto výsledky opět potvrzují, že GE Money zůstává silným, finančně stabilním subjektem s dobrou ziskovostí, nadstandardně vysokou kapitálovou přiměřeností (27,8 %) a vysokou likviditou (29,4 mld. Kč),“ říká Sean Morrissey, generální ředitel a předseda představenstva GE Money Bank.

Milada Franek,

tisková mluvčí GE Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Milada Franek, mobil: +420 606 661 304, tel.: +420 224 446 011, e-mail: milada.franek@ge.com

Lucie Policarová, mobil +420 724 557 221, tel: +420 224 442 389, e-mail: lucie.policarova@ge.com

nebo Servis pro media na www.gemoney.cz.