Article main image
Cestování

Destinace za pár korun, které nabízejí veškerý luxus

Na sociálních sítích na vás neustále vyskakují reklamy s nabídkou luxusních pobytů v dovolenkových resortech v srdci džungle, na pobřeží azurově modrého moře nebo třeba na úpatí malebných horských štítů. A co kdybychom vám řekli, že takové výhledy můžete mít za pár korun a často i s větším soukromím? Pojďte se s námi podívat na pár destinací, kde je to možné.

Jak na levnou dovolenou?

Než se pustíme do výčtu destinací, které jsou finančně přívětivé po celý rok, pojďme si projít způsoby, jak můžete ušetřit za dovolenou do jakékoliv destinace. Některé jsou pracnější na realizaci, u jiných postačí trpělivost a správné načasování, všechny ale přinesou stejný výsledek – příznivější cenu.

  • First minute
    Pokud cestujete s kanceláří a nabídky sledujete pravidelně, můžete dovolenou i do dražších destinací sehnat mnohem levněji, jestliže ji pořídíte dlouho před začátkem sezóny.
  • Last minute
    Opakem first minute nabídek jsou last minute. Ty můžete najít například den nebo dva před odletem za výrazně nižší cenu, než byla ta původní. Riskujete však, že se cesta do Vaší vysněné destinace do té doby vyprodá.
  • Cestování po vlastní ose
    Oblíbeným způsobem cestování, především mezi mladými, je to na vlastní pěst. Letenky i hotely se dají sehnat za mnohem přijatelnější ceny, jejich hledání, přípravy a důkladné plánování však chce spoustu času a trpělivosti.
  • Dovolená mimo sezónu
    Mnoho resortů zcela logicky upravuje na sezónu ceník tak, aby jim větší návštěvnost vynesla co možná nejvyšší tržbu. Když se ale vydáte za hranice mimo hlavní turistické období, hotely i letenky budou levnější.

TIP: Nenechte nic náhodě a sjednejte si cestovní pojištění. S ním můžete cestovat bez obav a užít si dovolenou, ať už budete kdekoliv.

Zjistit více

Gruzie: Kavkazská pohádka

Přicestovat do Gruzie je jako vstoupit do pohádkového světa plného malebných vinic, úchvatných hor a pohostinných lidí. Tato země spojuje starobylé tradice svmoderním luxusem. Glampingové areály vvhorách a přepychové hotely na pobřeží Černého moře jsou navíc velice ohleduplné k Vaší peněžence.

Albánie: Opomíjená perla Balkánu

Nezapomenutelnou dovolenou lze zažít i v Albánii, zemi s fascinující historií a bohatou kulturou, která je navíc „za rohem“. Pláže s tyrkysovou vodou, půvabná města plná historických památek a řada kulinářských dobrodružství – to všechno se skrývá kousek jižněji od turisticky oblíbeného Chorvatska. A co je nejlepší? Dovolená v Albánii Vás nepřijde nijak draho.

Řecko: Gastronomický ráj plný klidu

Když se řekne dovolená, mnohým se ihned vybaví Řecko. Nemusíte se však spoléhat na nabídky cestovních kanceláří, cestování po vlastní ose Vás může vyjít mnohem levněji a navíc vás může zavést do malebnějších míst s méně turisty. Kromě ubytování u nádherných pláží naleznete prvotřídní komfort a úchvatné výhledy také ve vnitrozemí, kde si můžete užít báječného relaxu v horách nebo v blízkosti národních parků a rezervací často za mnohem příznivější cenu.

Bulharsko: Relax u moře i v horách

Hledáte-li spojení moře, nezkrotných hor a bohaté historie, je pro Vás tato země ideální volbou. Teplota moře v Bulharsku je příznivá zhruba do října, potom můžete z pohodlných plážových resortů přejet do těch horských, kde stojí za obdiv krásy místní přírody a památek. A co víc, cestování po této části Evropy Váš rozpočet rozhodně moc nezatíží.

Vietnam: Kombinace kultury a přírodních krás

Je sice pravda, že dopravit se do Vietnamu něco stojí, jakmile se ale ocitnete přímo v zemi, vaše peněženka Vám to velmi rychle odpustí. Ubytování se dá sehnat velice levně a ani za jídlo neutratíte majlant – pouliční stánky nabízejí kvalitní a čerstvé suroviny za snové ceny. Přidejte nádhernou přírodu a zajímavou kulturu a máte luxusní exotickou dovolenou za hubičku.

Závěrem – na co nezapomenout?

Ať už Vaše kroky povedou kamkoliv, je dobré si cestu dobře naplánovat a důkladně se připravit. Určitě byste si měli zařídit cestovní pojištění a zjistit si, zda do dané země nepotřebujete vízum nebo očkování. Myslete také na doklady, pro případ nouze si s sebou vezměte hotovost a offline slovník (v knižní podobě nebo stažený v telefonu). A co je nejdůležitější? Úsměv na rtech a dobrá nálada. Šťastnou cestu!

Tento článek je pouze informačního charakteru a obecné povahy a nezohledňuje individuální finanční a daňovou situaci určité osoby nebo subjektu. Informace uvedené v článku nejsou nezbytně vyčerpávající, úplné či aktualizované a můžou odkazovat na stránky jiných subjektů, nad nimiž MONETA Money Bank nemá kontrolu, proto vylučuje jakoukoli odpovědnost. Článek nelze považovat za odborné či právní poradenství. Aktuální produktové podmínky i sazebníky najdete vždy na příslušných stránkách webu. Informace k daním doporučujeme vždy ověřit na stránkách příslušných orgánů státní správy (daňový portál apod.).