Blog

Byznys

Užitečné informace pro podnikatele a malé firmy

Investice, která se vám vrátí: Předělejte si stodolu na svatební lokalitu

Mnohé páry v&nbspdnešní době při zvažování, kde uspořádají svou svatbu, upřednostňují přírodu nebo klidná místa s&nbspintimní atmosférou rodinného prostředí. Proto se často ubírají na&nbspvenkov, kde si v&nbspmalebných stodolách nebo jiných typicky rustikálních stavbách před hosty řeknou své „ano“. Máte nějakou takovou stodolu, kterou nevyužíváte? Její přeměna v&nbspmultifunkční, potažmo vysloveně svatební prostor by Vám mohla přinést poměrně slušný přivýdělek. Jak tedy na&nbspto?

Půjčka

Jak získat peníze na podnikání aneb rady pro financování Vašeho podnikatelského snu

Podnikání je vnímáno jako cesta ke svobodě a úspěchu, ale často vyžaduje dostatečné finanční prostředky k tomu, aby se mohlo rozvinout a vynášet. V době, kdy se stáváte podnikatelem, se pravděpodobně budete ptát: Jak získat peníze na podnikání? Rozhodnutí ohledně financování Vašeho podniku je jedním z nejdůležitějších kroků, který ovlivní jeho budoucí úspěch. V tomto článku se podíváme na různé způsoby, kde vzít peníze na podnikání a financovat svůj sen.

Půjčka

Podnikání pro začátečníky: Jak začít podnikat a dosáhnout úspěchu?

Podnikání může být vzrušujícím dobrodružstvím, které Vám umožní nejen následovat své vášně, ale také vytvářet si finanční nezávislost. Bez ohledu na to, zda máte počáteční kapitál, nebo jste finančně omezeni, ať už chcete podnikat online, nebo si udržovat stávající zaměstnání – existují způsoby, jak začít podnikat a směřovat k úspěchu. Zde je pár tipů, jak začít podnikat a dosáhnout svých cílů.

Podnikání

Novinky pro podnikatele v roce 2023

Rok 2023 přináší pro podnikatele a OSVČ řadu změn. Mezi nejdůležitější patří změny v paušální dani, zvýšení limitu obratu pro registraci DPH a povinnost užívat pro komunikaci s úřady datovou schránku.

Finance

Seznamte se: Irena Šneková, spolumajitelka a zakladatelka Farmbox.cz

„Chceme být partnery v oblasti kvalitního jídla. Zákazníci u nás koupí to nejlepší, co naše země dává!“

Příběhy úspěšných

Seznamte se: Jarmila Podhorná, majitelka a zakladatelka společnosti Naděje

„Bylinné tinktury pomáhají udržovat lidské zdraví a také působí jako prevence."

Příběhy úspěšných

Seznamte se: Josef Jůza, zakladatel rodinného řeznictví a uzenářství

„Že má řezník nejraději koláče? To platí, ale potom se musím dojíst masem.“

Příběhy úspěšných

Seznamte se: Tomáš Gajdoš, král oříškových másel Barenuts z Prostějova

„Náš slib, který žijeme: každý den pracujeme na tom být lepší než včera!“

Příběhy úspěšných

Využijte možnosti placení kreditní kartou pro své podnikání

O kreditní kartě už slyšel každý z nás, ale ne všichni víme, co se za tímto slovním spojením ve skutečnosti skrývá. Pro některé je kreditní karta skvělým finančním nástrojem, na který nedají dopustit. Jiným po těle naskočí husí kůže, kdykoli se o kreditce někdo zmíní. A pak jsou tu ti, pro které je fungování kreditních karet tak trochu tajemstvím a neprobádaným územím. Pojďme si ukázat, jak to všechno vlastně je.

Kreditní karta

Na cestě z krize

Koronavirová pandemie je na ústupu a doufejme, že už to tak zůstane. Jak se zdá, akutní problém tedy začíná být, vyřešen, a dalším logickým krokem je sečíst škody a podívat se do příštích období. Jak to vypadá s českou ekonomikou? Jak rychlé bude zotavení z krize? A jaká jsou rizika? Na tyto tři otázky se pokusíme odpovědět v následujících odstavcích.

EKONOMIKA

České ženy chtějí být svou vlastní paní a podnikat. Jak to rozjet a najít oporu?

V rovnosti postavení žen a mužů je Česko stále citelně pod průměrem Evropské unie. Markantně se to projevuje hlavně v profesním životě, kde se ženy běžně setkávají s nerovným přístupem k manažerským pozicím nebo odměňování. V posledních letech ale sledujeme pozitivní trend – české ženy mají více odvahy a chuti podnikat a občas i riskovat. Přinášíme několik tipů, které podnikatelkám mohou pomoci najít kuráž i možné zdroje na rozjezd nebo rozvoj jejich byznysu.

Úvěry

Tipy pro účetní a podnikatele v době koronaviru

Současná situace je velmi náročná a komplikovaná. Obzvlášť pro podnikatele v zasažených oborech může jít o velmi krizové období, kdy se snadno stane, že na nějaké povinnosti či kompenzační programy zapomenou a tím se připraví o možnost alespoň částečné náhrady vzniklé škody, kterou už zpětně nedostanou. Je proto vhodné se na jednotlivé programy a termíny důkladně zaměřit i s ohledem na to, že jejich rozsah a množství se mění prakticky každým dnem.

COVID-19

Jaký druh obchodní korporace zvolit?

Přemýšlíte, že začnete podnikat, a nevíte jaký typ společnosti zvolit? Na výběr máte hned z několika možností: společnost s ručením omezeným, akciová společnost, komanditní společnost, veřejná obchodí společnost nebo družstvo. Víte, jaké mají výhody a nevýhody?

Podnikání

Jak vybrat právní formu podnikání?

Na začátku každého podnikání stojí vždy otázka, jakou formu by si budoucí podnikatel měl zvolit. Na výběr jsou dvě základní možnosti: podnikat jako fyzická osoba nebo vystupovat jako právnická osoba.

Podnikání

Jak financovat své podnikání v době pandemie COVID-19?

Není snad živnostníka nebo malé firmy, kterých by se současná pandemická situace citelně nedotkla. V této době je velmi důležité zabezpečit chod svého podnikání, zajistit provoz, ale i adaptovat svůj byznys na složité podmínky a hledat nové cesty k prosperitě. V záplavě informací o možnostech podpory však není snadné se zorientovat. Jaké možnosti financování pro živnostníky a malé a střední firmy existují v této turbulentní době?

COVID-19

10 tipů, jak zvýšit pravděpodobnost schválení úvěru pro živnostníky a malé firmy

Zvažujete, že si v blízké době vezmete podnikatelský úvěr? Ať už chcete podpořit provoz svého podnikání, či investovat do dlouhodobého rozvoje, schvalování úvěru má svá pravidla. Jak zvýšit pravděpodobnost schválení podnikatelského úvěru? Máme pro Vás 10 jednoduchých tipů.

Úvěry

Jak vybrat nejlepší bankovní účet pro podnikatele? 

Každý nový podnikatel je dříve nebo později postaven před otázku: zřídit nebo nezřídit si podnikatelský účet? Pokud si jako OSVČ odpovíte na tuto otázku kladně, pak jste tu správně. Podívejme se spolu na to, jaké parametry by měl dobrý podnikatelský účet splňovat.

Účty

Jak může firma získat finance, aneb průvodce půjčkami pro podnikatele

Už jste slyšeli frázi, že zdravě fungující firma se nikdy nezadluží? To je dávno překonaný předsudek! Za úvěr se jako majitel firmy nebo OSVČ nemusíte vůbec stydět. Naopak platí, že dluhový kapitál je mnohdy výhodnější, dokonce i lacinější než vlastní finanční prostředky. Stále častěji je běžné kombinovat vlastní kapitál s cizími finančními zdroji. Na finančním trhu se nachází nepřeberné množství nabídek půjček. Pojďme se spolu podívat na základní typy půjček, které jsou k dispozici podnikatelům.

Úvěry

Jak na financování podnikatelských projektů?

Právě jste dostali neotřelý podnikatelský nápad, který byste rádi zrealizovali? Nebo se Vám už zajídá zaměstnanecká pozice a rádi byste se stali vlastním pánem? K rozjetí nové firmy ovšem potřebujete především kapitál. Budete potřebovat velkou finanční částku, která pokryje jak výdaje, tak chybějící zisk. Pokud zrovna nemáte našetřeno, mohlo by Vás to trochu potrápit. My Vám v tomto článku představíme možná řešení tohoto problému.

Úvěry

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5