Zaměstnanci GE Money Bank zasadili v Národním parku Šumava už 52 tisíc stromů

12. 7. 2015

Dvacet dobrovolníků z GE Volunteers věnovalo svůj čas o uplynulém víkendu práci pro Národní park Šumava. Pomohli se sázením stromků, budováním oplocení a s revitalizací rašeliniště v okolí Kvildy a Borové Lady. GE Volunteers spolupracují s národním parkem už šestý rok. Od té doby se na Šumavě vystřídalo přes 400 dobrovolníků z GE Money Bank.

„Do Národního parku Šumava jezdíme pomáhat od roku 2010. Každý rok sem přijíždí pět nebo šest skupin z řad zaměstnanců GE Money Bank,“ říká Zuzana Pokorná z GE Volunteers. „Dobrovolníci se sem rádi vracejí, protože výsledky naší práce jsou za ty roky vidět na první pohled,“ dodává Zuzana Pokorná.

Výsledky práce GE Volunteers

Vedle tradičních činností jako je stavba obor (celkem o délce přes 1,2 km a také 261 samostatných malých oplocenek kolem stromků) a výsadba sazenic, se dobrovolníci na Šumavě věnují také čištění lesa od klestí (do dnešního dne téměř 1500 m3), obnově turistických tras nebo úklidu běžkařské dráhy (1 km). Budují také přehrádky na rašeliništích (39) a tím přispívají k jejich přirozenému znovu zavodnění. Napravují tak staré zásahy, kdy se rašeliniště naopak vysušovaly z důvodu těžby.

„Dobrovolníky na Šumavě baví nejen práce v lese, zajímá je také historie a současnost národního parku. Celý víkend se jim věnují strážci parku, kteří jim nejen půjčí potřebné vybavení, ale podělí se s nimi také o řadu zajímavostí, učí je poznávat stromy a vezmou je také na výlet do okolí,“ vysvětluje Zuzana Pokorná z GE Volunteers.

„Přínos je pro Národní park i ekonomický, množství odvedené práce je za ta léta takové, že Národnímu parku Šumava to ušetří spoustu finančních prostředků,“ dodává Ivoš Hrzánek, lesník Národního parku Šumava.

O GE Volunteers

Dobrovolnická organizace GE Volunteers je důležitou součástí společenské odpovědnosti GE Money Bank. Každý rok odpracují zaměstnanci banky, jejich rodinní příslušníci a přátele na projektech zaměřených na podporu seniorů, znevýhodněných osob, dětí, vzdělávání a životního prostředí tisíce hodin. Počet akcí realizovaných každý rok v jednotlivých regionech už daleko překročil stovku. Na přímou pomoc je navázána i pomoc finanční z grantového Programu podpory potřebných.

Milada Franek,

tisková mluvčí GE Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Milada Franek, mobil: +420 606 661 304, tel.: +420 224 446 011, e-mail: milada.franek@ge.com

Lucie Policarová, mobil +420 724 557 221, tel: +420 224 442 389, e-mail: lucie.policarova@ge.com

nebo Servis pro media na www.gemoney.cz.

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5