Zájem o pojištění proti ztrátě zaměstnání roste

Každý druhý klient Expres půjčky má dnes o toto pojištění zájem

V reakci na ekonomickou krizi zaznamenala GE Money Bank v poslední době zvýšený zájem o rozšířenou variantu pojištění schopnosti splácet zahrnující pojištění v případě ztráty zaměstnání. O tento druh pojištění projevilo zájem zhruba 45 % klientů, kteří buď o Expres půjčku žádají, nebo ji už mají. Ve srovnání například se začátkem roku 2009 vzrostl zájem o toto pojištění téměř pětinásobně.

„Lidé si stále více uvědomují rizika, která jsou pro ně spojená s probíhající ekonomickou krizí. Jedním z nich je i možná ztráta zaměstnání. Proto k nám v poslední době stále častěji přicházejí klienti, kteří mají či teprve žádají o osobní půjčky, a projevují zájem uzavřít si rovněž pojištění schopnosti splácet vztahující se na případ ztráty zaměstnání. V současnosti má o toto pojištění zájem téměř každý druhý žadatel o Expres půjčku,“ uvádí Viktor Houška, manažer pojišťovacích produktů GE Money Bank.

Pojištění schopnosti splácet úvěr
GE Money Bank, druhá největší banka na českém trhu v oblasti spotřebitelských úvěrů, byla první velkou bankou v ČR, která možnost pojištění splácet úvěr svým klientům nabídla. Klienti si mohou vybrat ze dvou variant tohoto druhu pojištění. Soubor pojištění splácet úvěr typu A zahrnuje pojištění pro případ pracovní neschopnosti (z důvodu dlouhodobé nemoci či úrazu), plné invalidity a úmrtí a soubor pojištění typu B k tomu ještě přidává pojištění pro případ ztráty zaměstnání. Oba produkty mohou využít klienti z řad fyzických osob. Pojištění pro případ ztráty zaměstnání lze uplatnit pouze v případě, že klient je zaměstnán na dobu neurčitou, byl zaměstnán nepřetržitě v předcházejících 12 měsících a není ve zkušební době. Plnění pojistné události může klient využít po uplynutí devadesáti dnů od uzavření pojištění. GE Money poskytuje zákazníkům možnost pojištění schopnosti splácet úvěr ve spolupráci s pojišťovnou CARDIF PRO VITA.

Expres půjčka
Expres půjčka byla prvním úvěrem „na počkání“ na českém trhu. GE Money Bank nyní poskytuje klientům, kteří se rozhodnou pro Expres půjčku ve výši od 30 do 100 tisíc se splatností 72 měsíců, 5% bonus z půjčené částky. Odměnu obdrží zákazníci na svůj účet po čtyřech zaplacených splátkách a mohou ji použít na cokoliv. Podmínkou pro vyplacení bonusu je korektní splácení Expres půjčky. Druhou nabídkou, jež GE Money Bank pro své zákazníky letos na podzim připravila, je zrušení poplatků u úvěrů nad 101 tisíc korun. Klientům, kteří si půjčí 101 až 600 tisíc korun, nebude banka účtovat poplatek za poskytnutí úvěru (1 % či minimálně 500 korun) ani poplatek za vedení úvěrového účtu po celou dobu vedení úvěru. Úspora se tak může pohybovat od 2 186 až do 11 664 korun. Obě nabídky, které GE Money Bank ve spojení s Expres půjčkou pro letošní podzim připravila, platí až do konce roku 2009.

Markéta Dvořáčková
tisková mluvčí GE Money Bank