Výjimečné první pololetí 2006: GE Money Bank zaznamenala silný růst

10. 8. 2006
MONETA Money Bank

Bilanční suma banky přesáhla 69 mld. Kč, kapitálová přiměřenost posílila na 26,35 %

GE Money Bank vykázala v prvním pololetí letošního roku silný nárůst úvěrových produktů jak pro retailové klienty, tak pro malé a střední podniky. Výrazně vzrostl také objem prostředků na běžných účtech na více než 36 mld. Kč (o 14,5 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2005). V prvním pololetí vzrostla bance rovněž bilanční suma na více než 69 mld. Kč (o téměř 11,8 %) a čistý zisk na téměř 1,6 mld. Kč (o 19,9 %). I při úvěrové expanzi banka navýšila kapitálovou přiměřenost na 26,35 %. Jde o výsledky podle českých účetních standardů.

„V prvním pololetí letošního roku dosáhla GE Money Bank výjimečných výsledků a to jak v oblasti růstu, tak i v ziskovosti. Podařilo se nám nejen uspokojit rostoucí zájem klientů o úvěrové produkty, ale výrazně rostl také objem prostředků deponovaných na běžných účtech, a to o více než čtyři a půl miliardy korun,“ řekl Pieter van Groos, generální ředitel GE Money Bank a Country Manager GE Money pro ČR a SR. „Na růst bilanční sumy na více než 69 miliard korun mělo vliv zvýšení poskytnutých Expres půjček a úvěrů pro malé a střední podniky Expres Business, hypoték (Hypotéka naopak), karetních produktů GE Money a Kont Genius. GE Money Bank tedy ještě více upevnila svou silnou, stabilní a inovační pozici na českém bankovním trhu,“ dodal.

„Tyto přesvědčivé výsledky dokazují, že našich více než 800 000 zákazníků oceňuje naši strategii poskytování jednoduchých, flexibilních, rychlých a dostupných produktů a služeb, poskytovaných s profesionální obsluhou a vždy pozitivním a vstřícným přístupem,“ zhodnotil vývoj Pieter van Groos.

Objem vkladů klientů představoval ke konci pololetí 49,5 mld. Kč (meziroční nárůst o 8,5 %). Z tohoto objemu tvořily 36,2 mld. Kč prostředky na běžných účtech (meziroční nárůst o 4,6 mld. Kč, resp. o 14,5 %).

GE Money Bank měla k 30. červnu celkem 835 941 klientů (meziroční růst o 7,5 %), kterým vedla 940 410 depozitních účtů (růst o 1,9 %).
Přední pozici na českém trhu si GE Money Bank drží v oblasti internetového bankovnictví. Celkový počet nástrojů přímého bankovnictví ke konci pololetí činil 485 166. Nejvíce je přitom využívaná Internet Banka s 240 340uživateli a meziročním nárůstem uživatelů o 19 %.

Celkový objem poskytnutých úvěrů dosáhl k 30. červnu 2006 sumy 57,8 mld. Kč, což představuje nárůst o 22,8 %. Zájem klientů se v prvním pololetí soustředil především na spotřebitelskou Expres půjčku, hypoteční úvěry a na úvěrové produkty pro malé a střední podniky.

Objem portfolia Expres půjček k poslednímu červnovému dni roku 2006 představoval více téměř 22 miliard Kč (nárůst v meziročním srovnání o 25,4 %). Počet Expres půjček poskytnutých klientům k 30. červnu 2006 tak dosáhl 446 590. Zájem klientů podpořila především nabídka Půjčky v akci, kdy klienti mohli získat úvěr s garantovanou nízkou měsíční splátkou.

Také hypotéky zaznamenaly během první poloviny roku výrazný růst. Objem portfolia se meziročně zvýšil o 38 % na 12.2 mld. Kč. Současně došlo k růstu počtu smluv v portfoliu o 28 %. Hlavním faktorem, který stál za úspěchem hypoték GE Money Bank, byla nabídka „Akční hity“, která probíhala od února do konce června. Pozitivně výsledek prvního pololetí ovlivnil také vzrůstající zájem klientů o Hypotéku naopak.

Segment malých a středních podniků považuje GE Money Bank za jednu ze svých klíčových priorit. Od května 2006 jim nově nabídla kreditní kartu pro podnikatele MoneyCard Business a kontokorentní úvěr Mini Flexi Business s parametry, které je činí dostupnými i pro začínající podnikatele.

Čistý zisk GE Money Bank se meziročně zvýšil o téměř 20 %, když k 30. červnu 2006 činil 1,6 mld. Kč. „Tyto výsledky jsou skvělé a inspirují nás k dalšímu růstu. Jsem pyšný na svůj tým!“ řekl Pieter van Groos.

Kapitálová přiměřenost GE Money Bank byla na konci prvního pololetí ve výši 26,35 % (meziroční nárůst o 0,02 procentního bodu).

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Bank

* * *

GE (NYSE:GE) je diversifikovanou společností působící v oblasti vyspělých technologií, médií a finančních služeb. Své produkty a služby v oblastech od leteckých motorů, výroby energie, úpravy vody, bezpečnostních technologií, finančních služeb, zdravotnictví, televizního vysílání či výroby plastů poskytuje GE ve více než 100 zemích po celém světě a zaměstnává přitom více než 300 000 zaměstnanců. Více informací o GE můžete nalézt na www.ge.com.

GE Money se sídlem ve Stamfordu, USA je dceřinou společností GE a s aktivy ve výši 163 miliard USD je předním poskytovatelem úvěrových služeb spotřebitelům, maloobchodu a dealerům s automobily v 51 zemích celého světa. Více jak 125 milionům klientů poskytuje kreditní karty, osobní půjčky, financování prodeje, půjčky na nákup a leasing automobilů, hypoteční úvěry i pojištění úvěrů.

V České republice je GE Money zastoupena: GE Money Bank, GE Money Auto a GE Money Multiservis.

Více informací na: www.gemoney.cz

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5