V prvním pololetí 2007 vzrostla celková pořizovací cena vozů financovaných GE Money Auto o 22,5 % na 4,39 miliardy Kč

Meziroční nárůst počtu nových automobilů financovaných GE Money Auto dosáhl 79 %

Společnost GE Money Auto v prvním pololetí roku 2007 profinancovala celkem 20 522 automobilů v souhrnné pořizovací hodnotě 4,39 miliardy korun. GE Money Auto si dlouhodobě drží vedoucí pozici na trhu financování ojetých automobilů v České republice a v posledních dvou letech výrazně posiluje také na trhu financování nových automobilů. Počet nových automobilů financovaných společností GE Money Auto vzrostl v prvním pololetí 2007 ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 79 %.

Společnost GE Money Auto, která v loňském roce financovala v České republice nejvíce automobilů koncovým uživatelům, potvrzuje své výborné výsledky i v prvním pololetí roku 2007. V tomto období bylo jejím prostřednictvím pořízeno celkem 20 522 automobilů, o 8 % více než v prvním pololetí roku 2006. Celková hodnota vozů financovaných GE Money Auto dosáhla během prvních šesti měsíců letošního roku hodnoty 4,39 miliardy korun, což je v meziročním srovnání o 22,5 % více. Mezi produkty GE Money Auto je dlouhodobě největší zájem o účelový spotřebitelský úvěr autoCREDIT - jeho prostřednictvím bylo v prvním pololetí 2007 pořízeno 84 % automobilů v souhrnné hodnotě 3,26 miliardy korun.

Výrazným způsobem posiluje společnost GE Money Auto, dlouhodobý lídr českého trhu financování ojetých vozidel, i na trhu financování nových vozů. V prvním pololetí roku 2007 totiž financovala celkem 2890 nových automobilů, což je o 79 % více než ve stejném období loňského roku. Jejich souhrnná pořizovací hodnota dosáhla částky 1,15 miliardy korun, což je o 81 % více než ve stejném období loňského roku.

„Daří se nám plnit cíle pro letošní rok, jimiž bylo kromě udržení vedoucí pozice na trhu financování ojetých automobilů výrazné posílení v segmentu nových vozů,“
řekl Milan Beutl, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Auto. „Posílení naší pozice také významně napomohla již tradiční jarní kampaň. Ukázalo se, že nabídka možnosti pořízení vozu bez vstupní investice v kombinaci s dalším atraktivním benefitem, v naší nabídce -DVD přehrávačem, byla trefou do černého,“ dodal Milan Beutl.

V rámci jarní reklamní kampaně na podporu prodeje nových a ojetých automobilů a jejich financování prostřednictvím leasingu a úvěrového produktu autoCREDIT umožňuje společnost GE Money Auto pořízení libovolného automobilu s 0% akontací. Ke každé smlouvě získává klient i další atraktivní benefit - DVD přehrávač do vozu. Kampaň na podporu prodeje byla velmi úspěšná, a proto byla prodloužena až do 31. srpna.

Kvalitu produktů GE Money Auto ocenila letos v soutěži Zlatá koruna také odborná porota. V kategorii Leasing udělila 1. místo produktu věrnostní Program Plus. Jeho hlavní předností je výrazné cenové zvýhodnění při financování dalšího vozu a zjednodušený schvalovací proces. V rámci Programu Plus získávají zákazníci rovněž CCS kartu nabitou na hodnotu 2000 Kč.

Společnost GE Money Auto slaví v letošním roce desetileté výročí vstupu na český trh. V loňském roce profinancovala koncovým uživatelům 38 974 automobilů, což bylo nejvíce na českém trhu. Většina - celkem 86 % - vozů byla přitom financována prostřednictvím účelového spotřebitelského úvěru autoCREDIT, který je tak nejvyužívanějším úvěrovým produktem pro financování nákupu automobilu v České republice. Na konci roku 2006 měla společnost GE Money Auto v portfoliu více než profinancovaných 95 000 vozů.

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Auto