V dubnu 2005 byly uzavřeny Expres půjčky o objemu 1,092 miliardy korun

Zájem klientů o Expres půjčky GE Money Bank neustále roste - v dubnu 2005 dosáhl objem uzavřených půjček výše 1,092 miliardy korun, což oproti stejnému období loňského roku představuje nárůst 53 %. Přispěla k tomu i nabídka "Půjčky v akci", která probíhá od března do konce května 2005. Novinkou, kterou klienti ocení nyní, je zrychlení doby od podpisu smlouvy do připsání peněz na účet na pouhých pět minut.

V dubnu 2005 bylo uzavřeno 18 399 Expres půjček; a to o celkovém objemu 1,092 miliardy korun. To je o 53 % víc než ve stejném období loňského roku. Od počátku roku do konce dubna tak počet Expres půjček dosáhl výše 59 277, jejich objem 3,405 miliardy korun (ve srovnání vůči stejnému období loňského roku jde o nárůst o 34 %). Portfolio Expres půjček představovalo k 30. dubnu 448 tisíc úvěrů v objemu 14,627 miliardy Kč (nárůst v meziročním srovnání 34 %).

K výrazně rostoucímu zájmu o Expres půjčku přispěla i nabídka "Půjčky v akci", která trvá od 1. března až do 31. května 2005. V jejím rámci banka nabízí tyto neúčelové úvěry ve výši 50, 70 a 90 tisíc Kč s garantovanými měsíčními splátkami: Expres půjčku ve výši 50 000 Kč se splatností 72 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 999 Kč, Expres půjčku ve výši 70 000 Kč se splatností 72 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 1399 Kč a Expres půjčku ve výši 90 000 Kč se splatností 72 měsíců a garantovanou měsíční splátkou 1799 Kč.

Nově se teď také výrazně zrychlila doba od podpisu smlouvy o Expres půjčce do připsání peněz na účet klienta - díky nově zavedené automatizaci v průměru trvá připsání peněz pouhých 5 minut.

"Schválení Expres půjčky obvykle trvá jen minutu a půl až tři minuty a s připsáním peněz na účet klienta do pěti minut od podepsání smlouvy je Expres půjčka nejrychlejším úvěrem, který je navíc vysoce dostupný. Právě tato rychlost, ale i jednoduchost celého procesu žádosti vedou k tomu, že je Expres půjčka jedním z nejžádanějších úvěrových produktů na českém trhu," uvedl ředitel retailového bankovnictví GE Money Bank Jan Rollo.

Expres půjčka tak naplňuje klíčové atributy GE Money Bank, které byly představené při lednovém re-brandingu. Tento produkt lze získat rychle a žádost o něj je snadná, neboť klient banky potřebuje jen minimum dokladů. Expres půjčka je zároveň flexibilní, klient si může zvolit její parametry podle svých potřeb. Je také dobře dostupná, a to prostřednictvím čtyř kanálů - požádat o ni lze na obchodním místě, přes telefon a Internet a od února také prostřednictvím bankomatů GE Money Bank.

Expres půjčka je neúčelový úvěr, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhodne banka na počkání. Prostřednictvím Expres půjčky si mohou klienti půjčit 30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců.

Nově lze o ni požádat prostřednictvím více než 360 bankomatů GE Money Bank. Na nich je klientům k dispozici služba Infolimit, která je informuje o tom, kolik peněz jim může banka okamžitě půjčit prostřednictvím Expres půjčky, kontokorentu Flexikredit, nákupní úvěrové O.K. karty a kreditní karty MoneyCard. Pokud klient zadá své telefonní číslo, kontaktuje jej nejpozději další pracovní den bankéř GE Money Bank a dohodne s ním vše potřebné. Tento způsob kontaktu mohou využít i zájemci o úvěr, kteří nejsou klienty GE Money Bank.

O poskytnutí Expres půjčky mohou jak klienti GE Money Bank, tak i všichni ostatní požádat nejen na 195 obchodních místech banky, ale také on-line prostřednictvím internetu. Díky jednoduchému formuláři na adrese www.exprespujcka.cz <http://www.exprespujcka.cz> je žádost o půjčku i rozhodnutí o ní otázkou několika minut. Dostupnosti Expres půjčky pomáhá také telefonní linka 844 844 844, na níž mohou zájemci o úvěr předběžně zjistit, zda oni osobně mohou úvěr získat, v jaké výši a s jakou měsíční splátkou.

Klienti čerpající Expres půjčku si mohou sjednat pojištění schopnosti splácet. Klient je pojištěn od data čerpání úvěru až do jeho splacení. Zájemci si mohou zvolit mezi dvěma typy pojištění, která kryjí následující rizika:
A) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity a úmrtí,
B) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity, úmrtí a pojištění pro případ ztráty zaměstnání.

Eva Chaloupková,
manažerka komunikace GE Money Bank