Úvěr autoCREDIT GE Money Auto si oblíbili spotřebitelé i firmy

Společnost GE Money Auto, jednička na českém trhu financování ojetých automobilů, uvedla na trh v dubnu loňského roku úvěr autoCREDIT jako reakci na změnu zákona o DPH, která znevýhodnila finanční leasing. Úvěr autoCREDIT je hojně využíván firmami i spotřebiteli - GE Money Auto financovala jeho prostřednictvím v prvních deseti měsících letošního roku celkem 28 913 automobilů v souhrnné pořizovací hodnotě 4,707 miliardy korun.

Od 1. ledna do 31. října letošního roku financovala společnost GE Money Auto prostřednictvím úvěru autoCREDIT celkem 28 913 automobilů, což je o 66 % více, než ve stejném období loňského roku. Celková pořizovací hodnota takto financovaných vozů přitom meziročně stoupla ještě výrazněji - o 79 % na 4,770 miliardy korun.

„Naším cílem je poskytovat flexibilní, snadné, rychlé a dostupné produkty, proto jsme v loňském roce uvedli na trh úvěr autoCREDIT určený na nákup automobilu, který nebyl znevýhodněn změnami v zákoně o DPH. Masivní růst zájmu o tento úvěr nejen mezi spotřebiteli, ale i mezi firmami, nás utvrzuje v tom, že jdeme správnou cestou, “
řekl Petr Šaštinský, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Auto.

O zájmu o úvěr autoCREDIT mezi firmami svědčí fakt, že se společnost GE Money Auto umístila na prvním místě žebříčku České leasingové a finanční asociace podle objemu majetku financovaného prostřednictvím splátkového prodeje a dalších způsobů financování. Během prvních tří čtvrtletí letošního roku financovala společnost GE Money Auto prostřednictvím úvěru autoCREDIT firmám automobily v souhrnné hodnotě 692 miliónů korun, což je o 144 % více než v loňském roce.

„K zájmu o autoCREDIT přispívá i celá řada doplňkových produktů, které motoristům nabízíme. Například se jedná o slevovou kartu Benzin Plus opravňující k čerpání pohonných hmot se slevou 2,2 % u čerpacích stanic Benzina na celém území České republiky, kterou nabízíme každému klientovi, nebo v srpnu uvedené pojištění autoPROTECT, které zajišťuje krytí rozdílu mezi pořizovací cenou vozidla a časovou cenou, již stanovuje pojišťovna v okamžiku pojistné události,“
dodal Petr Šaštinský.

O úvěru autoCREDIT

Úvěr autoCREDIT je účelový úvěr na nákup nového či ojetého vozu. Klienti si prostřednictvím úvěru autoCREDIT mohou půjčit až 100 % ceny vozu. Úvěr získají klienti na počkání přímo v autobazaru či autosalonu - stačí si vybrat automobil a po sepsání úvěrové smlouvy může zákazník GE Money Auto odjet nově zakoupeným vozem za přibližně 30 minut. Zájemci o autoCREDIT nepotřebují žádného ručitele. Na rozdíl od klasického leasingu se vůz ihned po převzetí stává majetkem klienta.

Jedním z hlavních znaků úvěru autoCREDIT je flexibilita. Nejnižší výše úvěru je 25 tisíc Kč, horní hranice není nikterak omezena. Délku splácení si klienti mohou sami zvolit v rozmezí od 6 do 72 měsíců. První splátku zákazníci platí až po třiceti dnech. Po celou dobu splácení garantuje GE Money Auto neměnnou výši splátek.

Úvěr autoCREDIT je poskytován až na dvanáct let staré vozy. Klienti GE Money Auto navíc získávají s úvěrem autoCREDIT komplexní službu skládající se nejen z financování vozu, ale i z výhodného balíčku pojištění - povinného ručení a havarijního pojištění. Havarijní pojištění přitom není povinné u levnějších vozů v pořizovací ceně do 100 tisíc Kč.

Zákazníci, kteří mají obavy ze své schopnosti splácet v případě nenadálých životních situací, si mohou uzavřít výhodné pojištění schopnosti splácet od pojišťovny Cardif Pro Vita.

Úvěr autoCREDIT je ve srovnání s leasingem po 1. květnu 2004 cenově výhodnější nejen pro všechny fyzické osoby - nepodnikatele, ale i pro fyzické osoby - podnikatele, neboť je osvobozen od DPH. Pro podnikatele je cenově zajímavější u osobních automobilů, u nichž není nárok na odpočet DPH z finanční služby.

Eva Chaloupková,
manažerka externí komunikace GE Money Auto