Upozornění na nový škodlivý virus

Některé české banky zaznamenaly existenci nového počítačového viru, který se snaží obejít zabezpečení internetového bankovnictví. K napadení počítače virus využívá phishingovou zprávu a může nabízet instalaci škodlivé aplikace do chytrého telefonu. Při práci s Internet Bankou prosím dbejte základních pravidel prevence phishingu.

• Nikdy neinstalujte do svých mobilních telefonů aplikace z neznámých zdrojů. Pokud zaznamenáte nezvyklé chování ve svém internetovém bankovnictví, např. se zobrazí nabídka instalace aplikace do Vašeho mobilního zařízení, neprovádějte požadované kroky. MONETA Money Bank nikdy nevyžaduje stažení nebo instalaci jakékoli aplikace.
  • Aplikaci Smart Banka si do svého mobilního zařízení můžete stáhnout na určených oficiálních stránkách platforem iOS nebo Android (dle platformy mobilního zařízení, které používáte).
  • Nikdy nereagujte na e-mailové žádosti o sdělení osobních údajů nebo přístupových údajů k internetovému bankovnictví. MONETA Money Bank je od klientů touto formou nikdy nevyžaduje.
  • Pravidelně aktualizujte antivirovou ochranu svého počítače/chytrého telefonu/tabletu včetně programového vybavení.

Pokud máte jakékoli pochybnosti při přihlašování do Internet Banky, ihned kontaktujte prosím Zákaznickou linku na čísle 224 443 636.