Spořicí účet Genius Plus od GE Money Bank si založilo téměř 50 tisíc klientů

Spořicí účet od GE Money Bank s úrokovou sazbou 3 % ročně a termínované vklady až 3,6 % ročně

25. května 2009

GE Money Bank k 30. 4. 2009 ukončila prodej akčního spořicího účtu Genius Plus. Banka v průběhu téměř tří měsíců trvající kampaně dosáhla výborných výsledků - spořicí účet Genius Plus si otevřelo téměř 50 tisíc zákazníků. Stávající majitelé spořicích účtů Genius Plus mohou až do konce května zhodnocovat své vklady nejvyšším úročením mezi spořicími účty na trhu 3,6 procenta ročně. Od 1. 6. 2009 budou vklady úročeny sazbou 3 % p.a., což je i přes snížení stále jedna z nejvýhodnějších sazeb na trhu. GE Money Bank s klienty komunikuje otevřeně a změnu jim oznámila osobním dopisem již na počátku května, tj. měsíc dopředu.

“Majitelé spořicích účtů Genius Plus mohou až do 1. 6. 2009 využívat vysoké úročení 3,6 % p.a. Po tomto datu bude spořicí účet nově úročen sazbou 3 % ročně. GE Money Bank se chová transparentně a změnu klientům oznámila měsíc před tím, než vstoupí v účinnost. Plníme slovo a spořicí účet Genius Plus stále úročíme jednou z nejvyšších úrokových sazeb na trhu,“ uvedl Peter Mikuš, manažer depozitních a investičních produktů GE Money Bank.

Spořicí účet Genius
Klientům, kteří požadují okamžitou dostupnost finančních prostředků, nabízí banka spořicí účet Genius s jednou z nejvýhodnějších sazeb na trhu ve výši 2,8 % p.a. Navíc GE Money Bank odměňuje loajální klienty, kteří využívají účet typu Genius Active, Genius Active+ či Genius Gold, a to zvýšenou úrokovou sazbou na spořicím účtu ve výši 0,2 % p.a. Klienti, kteří mají GE Money Bank jako svoji hlavní banku tedy získávají sazbu spořicího účtu Genius ve výši 3 % ročně.

Spořicí účty GE Money Bank nabízejí řadu unikátních výhod, klienti nemusí měnit banku a ke svým penězům mají okamžitý a snadný přístup přes Internet Banku, jejíž zřízení je zdarma. Dále získávají všechny příchozí a 3 elektronicky zadané odchozí platby zdarma, účet si mohou pojmenovat například dle účelu spoření. Založení a vedení účtu je zdarma.

Aktuální srovnání úrokových sazeb spořicích účtů vybraných bank je k dispozici na internetových stránkách GE Money Bank.

Vysoce úročené termínované vklady
Stávající i noví klienti mají možnost založit si velmi výhodné termínované vklady GE Money Bank s úrokovou sazbou až 3,6 % p.a. Ty klientům zajišťují vysoké výnosy s atraktivními garantovanými úrokovými sazbami. V případě tříletého termínovaného vkladu lze dosáhnout i 10,8% zhodnocení vložených prostředků jako celkové zhodnocení za tři roky. Výhodou u jedno, dvou a tříletých termínovaných vkladů je vysoké úročení vložených prostředků nezávisející na výši vložených prostředků.

Aktuální srovnání úrokových sazeb termínovaných vkladů vybraných bank je k dispozici na internetových stránkách GE Money Bank.

„V současnosti se potvrzuje to, co jsme předpovídali na počátku roku. Lidé obecně spoří více než dříve a své prostředky ukládají jak na termínované vklady, aby si zajistili dlouhodobě vysoké úrokové sazby, tak i na spořicí účty. Podmínky na trhu nenaznačují, že by úrokové sazby mohly v nejbližším období opět růst, ba právě naopak, a proto se vyplatí zafixovat si úročení na delší dobu. Sazby na termínovaných vkladech GE Money Bank totiž dosahují až 3,6 % p.a. pro termínovaný vklad na tři roky,“ dodal Peter Mikuš.

Spořicí účty, termínované vklady i ostatní depozitní produkty si mohou klienti založit na kterékoliv z 221 poboček GE Money Bank.

Milan Kříž,
tiskový mluvčí GE Money Bank