Společnost GE Money Auto financovala v roce 2004 vozy v hodnotě 6,5 mld. Kč

Společnost GE Money Auto potvrdila v roce 2004 silnou pozici na trhu financování osobních a lehkých užitkových automobilů. Jen v České republice financovala nákup 36 158 automobilů v celkové pořizovací ceně 6,5 miliardy Kč. GE Money Auto tak rostla i na stagnujícím trhu, když souhrnná pořizovací cena všech vozů vzrostla o takřka 13 % a počet financovaných automobilů se zvýšil o 9,6 %.

Zákazníci využili v roce 2004 produkty společnosti GE Money Auto k financování 32 930 ojetých automobilů v hodnotě přesahující 5,4 mld. Kč a 3 228 nových automobilů v celkové pořizovací ceně 1,08 mld. Kč. V porovnání s rokem 2003 tak vzrostl počet financovaných ojetých vozů o 9,4 % a jejich souhrnná pořizovací cena vzrostla o 11,7 %, počet financovaných nových vozů se zvýšil o 11,2 % a jejich souhrnná pořizovací vzrostla o 18,5 %.

Bezkonkurenčně nejoblíbenějším produktem na trhu financování ojetých automobilů se stal po své inovaci v květnu 2004 účelový úvěr autoCREDIT. „Úvěr autoCREDIT je jednoduchý, rychlý a dostupný produkt. Právě proto jej využili zákazníci GE Money Auto k zakoupení 21 166 automobilů z celkového počtu 36 158 financovaných vozů,“ řekl Petr Šaštinský, předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Auto. „Souhrnná pořizovací cena vozů financovaných prostřednictvím úvěru autoCREDIT dosáhla hodnoty více než 3,3 mld. Kč,“ dodal Petr Šaštinský.

Společnost GE Money Auto uzavřela se zákazníky v roce 2004 více než 32 000 smluv na financování automobilu. Celkový počet zákazníků tak ke konci roku 2004 dosáhl historického maxima necelých 83 000.

„GE Money Auto vždy poskytuje svým klientům řadu užitečných výhod. V lednu 2005 se mezi ně zařadila také karta Benzin Plus, která opravňuje klienty GE Money Auto ke slevě 2,2 % na pohonné hmoty čerpané v síti čerpacích stanic BENZINA,“
uvedl Petr Šaštinský. Kartu Benzin Plus získali v lednu všichni stávající zákazníci GE Money Auto a průběžně je vydávána rovněž nově příchozím klientům. Úspěch tohoto benefitu dokládá fakt, že jen od 18. ledna do 31. ledna 2005 využilo kartu Benzin Plus 6 620 klientů GE Money Auto.

Mezi další výhody, které svým klientům v současné době společnost GE Money Auto nabízí, patří například:

„program plus“ - věrnostní program pro klienty GE Money Auto s dobrou platební morálkou. Program plus zahrnuje také věrnostní certifikát, který zjednodušuje administrativní náležitosti při uzavírání dalších smluv o financování automobilu. K nové smlouvě rovněž nabízí kartu CCS v hodnotě 2000 Kč.
MoneyCard - na základě zaškrtnutí jediného políčka ve smlouvě nabízí společnost GE Money Auto mezinárodní kreditní kartu MoneyCard, která nabízí úvěrový rámec až 75 000 Kč s úrokovou sazbou pouze 1,65 % p.m. a 50 denním bezúročným obdobím.
Zabezpečení vozu - zákazníci společnosti GE Money Auto mohou zakoupit mechanické zabezpečovací zařízení DEFENT LOCK nebo CONSTRUCT za zvýhodněnou cenu.
WEB Leasing - společnost GE Money Auto umožňuje zprostředkování financování vozu prostřednictvím leasingu nebo úvěru autoCREDIT i od dealerů na internetových serverech www.autoatlas.cz, www.cars.cz, www.auto.rychle.cz,

Eva Chaloupková,
manažerka externí komunikace GE Money Auto