První půlrok služby Infolimit na bankomatech ukázal, že čeští zákazníci mají o půjčky na bankomatech velký zájem

Více než 25 tisíc úvěrových produktů si již zřídili žadatelé prostřednictvím 373 bankomatů GE Money Bank. Zavedení celoevropsky unikátní služby Infolimit na bankomaty proběhlo v únoru 2005 a již krátce po svém uvedení si ji klienti oblíbili. Úspěch byl prohlouben i díky tomu, že službu mohou využít i klienti ostatních bank.
„Bankomaty pro nás vždy představovaly něco víc, než pouhé stroje na výběr hotovosti. Jde o vynikající komunikační, ale i prodejní kanál, který vede přímo k zákazníkovi - a to v místě a čase, které si zákazník sám zvolí. Navíc je to nyní místo, kde se díky službě Infolimit střetává nabídka a poptávka po penězích v reálném čase, což současné výsledky plně potvrzují,“ řekl Pavel Folprecht, manažer přímého bankovnictví GE Money Bank. „Velmi zajímavý je vývoj využívání této služby. Již měsíc po jejím zavedení ji využilo přes 30 tisíc klientů a v průběhu kampaně to bylo přes 70 tisíc klientů za měsíc. Nyní službu Infolimit stabilně využívá přes 50 tisíc klientů měsíčně,“ dodal Pavel Folprecht.

Službu Infolimit si oblíbili také klienti ostatních bank, o čemž svědčí jejich 40% podíl na využívání této služby.

Ke konci září již klienti získali prostřednictví služby Infolimit celkem 3600 kreditních karet MoneyCard, 12 391 Expres půjček a 9308 kontokorentů Flexikredit, o něž si požádali na bankomatech GE Money Bank.

Aktuálně nabízejí bankomaty GE Money Bank kromě výběru hotovosti tyto služby:
· Infolimit - unikátní služba pro klienty GE Money Bank, díky níž mohou prostřednictvím bankomatu zjistit, kolik peněz mu GE Money Bank právě nabízí prostřednictvím kontokorentu Flexikredit, Expres půjčky a kreditní karty MoneyCard. Již dříve mohli klienti tuto informaci zjistit na výpisu z účtu, na obchodním místě nebo prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví.
· Žádost o úvěrový produkt - Zájemce zadá prostřednictvím bankomatu své telefonní číslo a nejpozději následující pracovní den se mu ozve bankéř, který s ním dojedná veškeré podrobnosti. Pak už stačí jen přijít a podepsat smlouvu. Možnost požádat o úvěr prostřednictvím bankomatu GE Money Bank je otevřena i klientům ostatních bank. Pokud zadají své telefonní číslo, kontaktuje je bankéř GE Money Bank a provede tzv. scoring.
· Informace o datu expirace platební karty (lze i zdarma vytisknout)
· Informace o aktuálním zůstatku na účtu (lze i zdarma vytisknout)
· Informace o aktuální nabídce produktů a služeb

Kontokorent Flexikredit představuje stálou rezervu pro nečekané výdaje. Tento úvěr umožňuje klientům čerpat peněžní prostředky z jejich běžného účtu až do stanoveného debetního zůstatku. Výše Flexikreditu se může pohybovat v rozmezí od 5000 do 100 000 Kč.

Expres půjčka je neúčelový úvěr, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhodne banka na počkání - průměrně do 2 minut, do dalších 5 minut již má klient peníze na účtu. Prostřednictvím Expres půjčky si mohou klienti půjčit 30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců. U úvěru si klienti mohou zvolit den pravidelné splátky a mohou uzavřít i pojištění pro případ neschopnosti splácet.

MoneyCard kreditní karta společnosti GE Money Multiservis, která je v prvním roce a při aktivním používání i v dalších letech zcela zdarma, což klientům umožňuje bezplatně využívat všech výhod, které tato karta nabízí. Při splacení bezhotovostních nákupů placených MoneyCard do data splatnosti nejsou účtovány žádné úroky - toto bezúročné období může trvat až padesát dní. Pokud klient nesplatí peníze najednou, může si flexibilně volit, jak vysokou částku v každém měsíci splatí. Součástí karty je i úrazové pojištění zdarma.

Eva Chaloupková,
manažerka komunikace GE Money Bank