Portfolio hypotečních úvěrů GE Money Bank dosáhlo objemu 10,58 miliardy Kč

Portfolio hypotečních úvěrů GE Money Bank k 31. prosinci 2005 dosáhlo 10 987 hypoték v celkovém objemu 10,58 miliardy Kč, což představuje meziroční zvýšení počtu o 30 % a meziroční zvýšení objemu o 40 %. Do pozitivního výsledku se promítly zejména produktové novinky 100% hypotéka a Hypotéka naopak - tedy hypotéka se schválením ještě před výběrem nemovitosti. Dalším faktorem byly rekordně nízké úrokové sazby.

V roce 2005 velmi výrazně vzrostlo portfolio hypoték GE Money Bank. Celkový objem poskytnutých úvěrů představoval ke 31. prosinci 10,58 miliardy Kč, což je o 40 % více než ke stejnému datu loňského roku. Podobným způsobem vzrostl také počet hypoték v portfoliu banky - meziročně o 30 % na 10 987 úvěrů.

Během loňského roku GE Money Bank poskytla celkem 3161 nových hypotečních úvěrů v celkovém objemu 4,2 miliardy Kč a klienti si v průměru půjčovali více - průměrná výše nového úvěru v roce 2005 byla 1,33 milionu Kč, zatímco v roce 2004 to bylo 1,14 milionu Kč.

„Zájem o hypotéky byl během roku 2005 podpořen několika faktory. Důležitou roli sehrálo především uvedení nového produktu Hypotéka naopak v dubnu loňského roku. Jde o unikátní produkt se schválením úvěru ještě před výběrem nemovitosti. Od října do konce roku 2005 měli naši klienti dále možnost získat k jakékoliv pořízené hypotéce pojištění schopnosti splácet na půl roku zdarma. V závěru roku jsme pak ještě uvedli financování až do 100 % hodnoty nemovitosti. Po celý rok byl zájem klientů také posilován rekordně nízkými úrokovými sazbami. Díky všem těmto faktorům jsme dosáhli rekordního ročního objemu poskytnutých hypoték ve výši 4,2 mld. Kč,“
uvedl produktový manažer hypoték GE Money Bank Michal Strcula.

Dalším faktorem, který na sklonku roku pozitivně ovlivnil objem poskytnutých hypoték v roce 2005, byl fakt, že od listopadu rozšířila GE Money Bank svou nabídku hypotečních úvěrů o 100% hypotéku. S pomocí 100% hypotéky je možné financovat koupi bytu, rodinného domu či rekreační chalupy.

Hypotéky GE Money Bank

GE Money Bank umožňuje klientům zafixovat si úrokové sazby na jeden rok, tři roky a pět let (kromě 1leté fixace u produktu Optimum), okamžitě znát konečnou cenu a velmi snadno si vybrat hypotéku, která odpovídá jejich potřebám. GE Money Bank přistupuje ke všem klientům zcela transparentně při stanovení všech hypotečních úrokových sazeb. Sazbu banka garantuje všem klientům, kteří splní podmínky schválení úvěru. Aktuálně mohou klienti získat hypotéku Premium se sazbou 2,79 % p.a. s jednoletou fixací.

Klienti mohou získat schválení hypotéky ještě před výběrem nemovitosti. Prostřednictvím Hypotéky naopak klient předem získá neodvolatelný závazek výše a podmínek úvěru a s hypotékou „v kapse“ si může až devět měsíců vybírat nemovitost podle svých představ. Jde o další zásadní inovaci, která klientům GE Money Bank umožňuje snazší získání vysněného bydlení.

GE Money Bank poskytuje hypotéky klientům od 18 do 65 let s možností splácení hypotéky až do 70 let věku klienta, věk přitom posuzuje podle nejmladšího samostatně výdělečného účastníka hypotečního úvěru. To pomáhá především mladším lidem s nižšími příjmy, kterým pomáhají se splácením hypotéky rodiče. Díky tomuto postupu mohou totiž zvolit delší dobu splatnosti a mají tak nižší měsíční splátky.

Eva Chaloupková,
manažerka externí komunikace GE Money Bank