Placení mobilem s NFC se stává skutečností

Díky spolupráci GE Money Bank, MasterCard a Telefónica ČR se technologie NFC plateb stává od 29. ledna dostupnou široké veřejnosti. O NFC platební kartu v mobilu si nyní mohou zájemci požádat na kterékoli pobočce GE Money Bank. Mají tak možnost získat debetní i kreditní kartu integrovanou do mobilního telefonu. Využívat ji mohou pro bezkontaktní platby u obchodníků i k nákupům na internetu. Služba je poskytována zdarma.

„29. ledna 2013 vstupujeme do nové éry placení mobilními telefony. Od tohoto dne nabízíme jako první česká banka NFC platební karty v mobilu bez omezení všem klientům,“ říká Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money Bank. „Krátce po představení PayPass platebních nálepek jde o další novinku v placení, se kterou přicházíme. Naši klienti si z obou technologií mohou vybrat tu, která jim lépe vyhovuje, případně využívat oba dva typy bezkontaktních plateb. Karta v mobilu má navíc výhodu, že její uživatel má své výdaje okamžitě pod kontrolou přímo v telefonu,“ doplňuje Ondřej Hájek.

„Mobilní platby prostřednictvím NFC technologie se již v blízké době stanou každodenní skutečností,“ uvádí Richard Walitza, ředitel pro rozvoj mobilních plateb a inovací MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. „Rozšiřování této technologie nahrává to, že většina nově prodaných mobilů jsou tzv. chytré a roste zároveň nabídka telefonů podporujících NFC. Alternativní variantou pro uživatele bez NFC telefonu jsou PayPass nálepky, které představují podobný platební komfort,“ dodává Richard Walitza.

„Jako první ze všech operátorů nabízíme mobilní platby prostřednictvím technologie NFC. Ve spolupráci s GE Money Bank nyní spouštíme éru masového placení mobilním telefonem,“ říká Jiří Vítek, Business development manager for NFC and financial services, Telefónica Czech Republic a.s.

Jak platební karty v mobilu fungují?
Bezkontaktní platby prostřednictvím karty v mobilu probíhají přiložením chytrého telefonu vybaveného SIM kartou s technologií NFC k bezkontaktnímu platebnímu terminálu. Do částky 500 Kč se nemusí zadávat PIN. Při platbě nad 500 Kč zákazník zadá PIN, jak je dnes již zvyklý na platebním terminálu. Přehled o uskutečněných transakcích získá klient přímo v aplikaci telefonu. Úroveň zabezpečení platební karty v mobilu je stejná jako u běžných platebních karet. Dostupné jsou ve formě debetní i kreditní karty.

Co je k získání služby potřeba
Platební kartu v mobilu mohou zájemci získat od 29. ledna na jakékoli pobočce GE Money Bank. Aby služba bezchybně fungovala, potřebují vlastnit jeden z certifikovaných telefonů podporujících technologii NFC. Aktuálně jde o mobily Samsung Galaxy a to: Note II, S III a Ace 2. Nutnou podmínkou je rovněž využívání mobilních služeb od operátora Telefónica ČR.

„V platbách mobilními telefony s NFC technologií vidíme budoucnost. Na českém trhu je spouštíme jako první a prošlapáváme tak vlastně cestu i ostatním. Oceníme proto podněty a postřehy našich klientů, které nám pomohou službu dále rozvíjet. K tomuto účelu jsme založili emailovou adresu kartavmobiluge@ge.com,“ dodává Ondřej Hájek.

K novým technologiím nový web
GE Money Bank to s inovacemi v platebních metodách myslí vážně. Vytvořila proto také nový interaktivní web www.inovujeme.cz, kde představuje bankovní novinky, které v ČR uvádí. Zájemci se na něm dozví nejen to, jak nové technologie fungují, ale v blogu si mohou přečíst i názory nezávislých odborníků.

Pavel Zúbek,
tiskový mluvčí GE Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Pavel Zúbek, mobil: +420 725 420 107, tel.: +420 224 442 120, e-mail: pavel.zubek@ge.com