Objem nově poskytnutých prostředků GE Capital Leasing přesáhl v I. čtvrtletí 1 mld. Kč

GE Capital Leasing zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku razantní nárůst objemu poskytnutých prostředků, který přesáhl jednu miliardu Kč. Jedná se o meziroční růst o 25 %. Nejvýraznější nárůst zaznamenal GE Capital Leasing v leasingu nových vozů, který v meziročním srovnání stoupl o bezmála 70 %.

GE Capital Leasing potvrdil výrazným růstem svou roli předního poskytovatele leasingu nových automobilů a upevnil si pozici leadera v poskytování leasingu ojetých vozů v ČR. Nárůst objemu poskytnutých prostředků zaznamenal GE Capital Leasing ve všech segmentech. Nejrazantnější nárůst zaznamenal GE Capital Leasing v objemu prostředků u leasingu nových vozů – o téměř 70 %. Celková profinancovaná částka v leasingu nových vozů dosáhl takřka 172 milionů Kč.

„Velmi výrazný nárůst v leasingu nových vozů svědčí o tom, že zákazníci se snažili nakoupit vozy prostřednictvím leasingu ještě před plánovanými změnami DPH. Na popularitě také stále nabírá i nákup prostřednictvím účelového úvěru autoCREDIT, kde jsme poskytli téměř 95 milionů Kč, tedy o 31 % více než v prvním čtvrtletí roku 2003,“ řekl Petr Šaštinský, generální ředitel GE Capital Leasing.

„Předpokládáme, že obliba nákupu vozů prostřednictvím autoCREDITU bude nadále růst. Souvisí to s plánovanými změnami DPH. Příklon k nákupu prostřednictvím úvěru je ale trendem, který pozorujeme také u našich sesterských společností v zahraničí,“ dodal Petr Šaštinský.

GE Capital Leasing jako vedoucí firma v leasingu ojetých vozů, zaznamenala nárůst také v této oblasti. Objem poskytnutých prostředků v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl na takřka 800 milionů Kč, což představuje růst o 17 %.

Nejúspěšnějším regionem byl v prvním čtvrtletí Středočeský kraj, v němž GE Capital Leasing profinancoval nákupy ve výši 236 milionů Kč, což je o 20 % více než ve srovnatelném období loňského roku.

Eva Chaloupková, manažerka externí komunikace GE Capital Leasing