MoneyCard je od května s vedením zdarma v prvním roce i dalších letech

GE Money Bank představila ve své nabídce další novinku u kreditní karty MoneyCard. Od počátku května mají klienti možnost mít vedení karty zdarma nejen v prvním roce jako dosud, ale i v dalších letech užívání karty. GE Money Bank očekává, že tato novinka podpoří již nyní značný zájem o MoneyCard. Těch jen za první čtyři měsíce letošního roku banka vydala již 62 300. Zájem klientů by měla podpořit také právě probíhající reklamní kampaň.

Kreditní karta MoneyCard nabízela až dosud vedení karty bez měsíčních poplatků i bez poplatků za zasílání výpisu, přičemž v prvním roce nemusel klient platit ani roční poplatek. Od května k těmto výhodám přibyla další - vedení může být zdarma i v druhém a dalším roce při aktivním používání karty. Pokud má klient za 12 měsíců obrat na kartě alespoň 60 tisíc Kč, je vedení karty v dalším roce zdarma. Pokud bychom to zprůměrovali, představovalo by to obrat 5 tisíc Kč měsíčně.

"Vedení karty zdarma je jednou z rozhodujících konkurenčních výhod MoneyCard spolu s 50-ti denním bezúročným obdobím a jednou z nejnižších úrokových sazeb na trhu. Důležitým faktorem je i to, že pro získání karty nemusí mít klient účet u GE Money Bank. Očekáváme, že kombinace se současnou inovací ji učiní ještě atraktivnější,"
řekla Markéta Staníčková, produktová manažerka MoneyCard. "Koncept MoneyCard je v souladu s pilíři GE Money. Je dostupná nejen na všech 195 pobočkách GE Money Bank, ale také u několika tisíc partnerů GE Money Multiservis. Její získání i používání je snadné a rychlé. Důležitou vlastností je také flexibilita - klient si sám určuje, jakým způsobem bude kartu využívat," podotkla Markéta Staníčková.

Kreditní karta MoneyCard se u zákazníků setkala s nebývalým zájmem. V průběhu prvních čtyř měsíců letošního roku vydala GE Money Bank 62 300 nových MoneyCard a jejich celkové portfolio ke konci dubna představovalo 86 tisíc kusů. "Klienti kartu používají zejména k nákupům běžné spotřeby a kartu použijí v průměru více než 1krát měsíčně," upřesnila Markéta Staníčková.

V květnu zahájila GE Money Bank kampaň, jejímž cílem je představit výhody nejen MoneyCard, ale edukativním přístupem ukázat výhody využívání kreditních karet obecně. "Přestože na českém trhu jsou kreditní karty nabízeny již delší dobu, doposud se jejich využívání na rozdíl např. od západní Evropy a USA příliš nerozšířilo a nestalo běžnou součástí každodenního života. Jedním z důvodů je i to, že lidé zatím neznají její funkce a výhody. Podle průzkumu společnosti General Marketing ze srpna 2004 celkem 8 lidí z 10 neví, co kreditní karta je, či si ji pletou s kartou debetní," podotkla Markéta Staníčková. " GE Money Bank se proto rozhodla v rámci kampaně ukazovat typické situace, v nichž je MoneyCard ideálním řešením - jde o dodatečné peníze pro řešení nečekaných situací. Domníváme se, že tímto edukativním způsobem můžeme lidem v ČR nejlépe ukázat, co vlastně kreditní karta je a jakou roli má mezi ostatními bankovními produkty," dodala Markéta Staníčková.

Průzkumy ukázaly zájem o kreditní kartu - pokud je zdarma

Před uvedením MoneyCard provedla GE Money Bank průzkum požadavků zákazníků, jehož cílem bylo zjistit, jaké vlastnosti by kreditní karta musela mít, aby ji klienti chtěli. Mezi důvody, proč si pořídit kreditní kartu klienti v průzkumech nejčastěji vyjadřovali, že ji chtějí mít jako dodatečné peníze, finanční rezervu (37 % odpovědí) a nástroj pro řešení neočekávaných situací (32 %).

Z průzkumů vyplynul také jednoznačný požadavek, který na kartu kladla nadpoloviční většina respondentů. Tímto požadavkem bylo, aby karta sloužila jako finanční rezerva, za níž však není nutné platit. Právě na to reagovala GE Money Bank při vývoji MoneyCard i při uvedení současné inovace.

Profil MoneyCard

MoneyCard je kreditní karta s mezinárodní platností, která nyní nabízí klientům jedny z nejnižších nákladů na správu kreditní karty - klient neplatí žádný měsíční poplatek nebo poplatek za zasílání výpisu a v prvním roce užívaní karty ani roční poplatek. Navíc, pokud klient dosáhne v průběhu dvanácti měsíců na kartě obratu vyššího než 60 000 Kč, nemusí platit roční poplatek ani v dalším roce užívání.

Měsíční úroková sazba MoneyCard činí pouze 1,65 % z vyčerpané částky a je jednou z nejnižších na trhu. Pokud klienti využijí 50 denní bezúročné období, není jim účtován ani tento úrok. Klienti si tedy půjčují peníze zdarma. Držitel kreditní karty si navíc může sám zvolit, kolik bude splácet - minimální měsíční splátka činí pro stávající klienty pouze 5 % z celkových čerpaných prostředků.

Eva Chaloupková,
manažerka komunikace GE Money Bank