MONETA obhájila elitní rating udržitelnosti AA

11. 11. 2022
MONETA Money Bank

MONETA opětovně dosáhla na elitní hodnocení AA v jednom z nejstarších akciových indexů světa MSCI. Prestižní globální index hodnotí veřejně obchodované společnosti napříč všemi odvětvími.

Podle oficiálního zdůvodnění stojí za udělením ratingu především vysoký standard správy a řízení banky a důraz na důsledné testování její kybernetické bezpečnosti včetně bankovních systémů. MSCI rovněž oceňuje iniciativy banky v oblasti ochrany spotřebitele.

„Bezpečnost, férovost a transparentnost je pro nás standardem, na kterém budeme i nadále pracovat. Naším cílem však zůstává, abychom ve střednědobém horizontu získali AAA hodnocení,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva MONETA Money Bank Tomáš Spurný.

MONETA Money Bank je součástí hodnocení indexu MSCI od roku 2017, kdy byla hodnocena úrovní BB. Vnímání aktivit banky přehodnotil index v roce 2019 na úroveň BBB, na podzim loňského roku pak svůj rating zvedl na úroveň A. V ESG ratingu MSCI má vyšší hodnocení na úrovni AA 35 % hodnocených bank, vůbec nejvyšší hodnocení – AAA, pak má pouze 5 % z nich.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5