MONETA Money Bank informuje o provozu poboček a úhradách ke konci roku 2018

Všechny pobočky MONETA Money Bank budou ve svátečních dnech 24.–26. prosince 2018 a 1. ledna 2019 uzavřeny. V pondělí 31. prosince 2018 budou všechny pobočky otevřeny do 13 hodin. Výjimku tvoří na Silvestra obchodní místa Ostrava – Obchodní centrum (OC) Futurum, kde bude otevřeno do 14 hodin, Hradec Králové – OC Futurum, které bude celý den uzavřeno, a Kladno – Kaufland, kde bude otevřeno do 12 hodin. Před návštěvou pobočky doporučujeme klientům vždy ověřit na www.moneta.cz její aktuální provozní dobu.

Ve dnech 27.–30. 12. 2018 bude většina obchodních míst MONETA Money Bank v provozu dle své standardní otevírací doby. Pobočky Brno – Campus, České Budějovice – Globus, Hradec Králové – OC Futurum, Jablonec nad Nisou – OC Central, Karlovy Vary – OC Varyáda, Kladno – Kaufland, Liberec – OC Nisa a Pardubice – Albert Zelené Předměstí mají provozní dobu v těchto dnech upravenou.

Vklady a výběry hotovostipobočkách mohou klienti MONETA Money Bank provádět do 31. prosince nejdéle do konce provozní doby. Příchozí úhrady došlé do MONETA Money Bank v pondělí 31. prosince budou připsány ve prospěch účtů klientů ve stejný den.

Pokud chtějí klienti zpracovat své transakce ještě v roce 2018, doporučujeme zohlednit následující termíny:

Příkazy k úhradě mezi účty MONETA Money Bank nebo do jiné banky je potřeba zadat v pobočce MONETA Money Bank do 31. prosince do konce pracovní doby nebo přes online bankovnictví (Smart Banka, Internet Banka) do 31. prosince 2018 do 20:00 hodin.

Příkazy k inkasu od klientů musí být zadány:
- na účty vedené u jiné tuzemské banky do 28. prosince 2018 do konce provozní doby
- na účty vedené v MONETA Money Bank do 31. prosince 2018 do konce provozní doby

Úhrady do zahraničí se zpracováním v roce 2018 je třeba zadat následovně:
- hladké platby: zadání na pobočce do 31. prosince 2018 do konce pracovní doby
- hladké platby: zadání přes online bankovnictví do 31. prosince do 17 hodin
- dokumentární platby: do 27. prosince do konce provozní doby
- šeky: do 21. prosince 2017 do konce provozní doby

Transakce zadané v uvedených termínech MONETA Money Bank zpracuje a odešle v příslušných dnech, nejpozději 31. prosince. Datum připsání ve prospěch účtu příjemce se řídí standardními lhůtami dle zákona o platebním styku. Úhrady zadané po zmíněných termínech budou moci být uskutečněny až první pracovní den nového roku, tedy 2. ledna 2019. Termíny se řídí provozem clearingového centra České národní banky. Bližší podrobnosti klienti získají přímo na jednotlivých obchodních místech MONETA Money Bank či na stránkách www.moneta.cz.