Klienti očekávají od GE Money Bank především kvalitní a rychlý servis

15. 12. 2004
MONETA Money Bank

Klienti českých bankovních ústavů považují kvalitní služby za rozhodující faktor své spokojenosti. Těmi míní především rychlé a jednoduché postupy, dostupné pobočky a rozšířené služby bankomatů. Vyplývá to z výzkumu, který pro GE Capital Bank realizovala společnost AISA. Právě na vysokou kvalitu servisu se GE Capital Bank stále intenzivněji zaměřuje a tento trend chce ještě posílit po změně jména na GE Money Bank v roce 2005.

Podle průzkumu, jehož se zúčastnili jak drobní klienti tak i firemní zákazníci českých bank, je pro klienty rozhodující kvalita služeb, jež jim banka poskytuje.

Na předních místech se tak umístily požadavky na dostupnější pobočky (méně přeplněné a déle otevřené) a snazší vyřízení zákazníkových požadavků (méně formulářů a zároveň i jejich výrazné zjednodušení). Klienti by ocenili také menší časovou náročnost a volají proto po rychlejších službách. Velká důležitost je klienty připisována rovněž kvalifikovanému, ochotnému a přátelskému personálu bank, který dokáže pro klienta najít řešení přizpůsobené jeho skutečným potřebám.

Výzkum byl součástí rozsáhlého mapování bankovního trhu a očekávání klientů, který GE Capital Bank realizovala v červenci 2004, a jeho závěry klíčovým způsobem ovlivní novou identitu a nabídku banky v roce 2005.

GE Money Bank chce být lídrem v kvalitě služeb

Re-branding GE Capital Bank na GE Money Bank je součástí celosvětové integrace finančních aktivit společnosti GE Money. „Nepůjde pouze o změnu jména, banka chce posílit také svou orientaci na vysokou kvalitu produktů a zejména služeb,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel GE Capital Bank Gerard Ryan. „Chceme naplnit očekávání našich současných i budoucích klientů, která vyplývají z našich výzkumů,“ dodal Gerard Ryan.

Na první čtvrtletí 2005 proto GE Capital Bank připravuje představení několika nových produktů a zároveň s tím vyjde klientům vstříc novými službami. „Naším cílem je, aby se GE Money Bank stala lídrem v oblasti kvality servisu a inovací,“ řekl Gerard Ryan.

„Naše strategie stojí celosvětově na klíčových atributech, v nichž chceme být lepší než ostatní na trhu. Chceme konkurovat rychlostí, dostupností, jednoduchostí a flexibilitou,“ řekl Gerard Ryan.

Všechny připravované změny budou vycházet ze skutečně zjištěných potřeb a přání klientů, včetně inovované komunikace banky. Výraznou roli při výběru nového názvu GE Money sehrály výsledky průzkumů mezi stávajícími i potenciálními zákazníky, které se odehrávaly po celém světě. U většiny z nich, včetně českých respondentů, byla značka GE Money preferována pro svou přímočarost a jasnost. Za značkou GE Money si respondenti představovali např. jednoduchou spolupráci či citlivý a pozitivní přístup k potřebám klienta.

Hlas klientů ovlivnil jak volbu nového jména a barvy, tak i překlad sloganu používaného na celém světě „GE Imagination at work“. Čeští respondenti v provedeném průzkumu vnímali schopnost GE rychle naplnit zákazníkovy představy a přání novými produkty a službami jako „GE Život podle vašich představ“. Tento slogan se proto objeví v lednu jako jedna z hlavních součástí komunikace GE Money Bank a Česká republika bude jednou z mála zemí, kde bude slogan přeložen z angličtiny.

GE Capital Bank – orientace na servis

GE Capital Bank se vždy snažila právě v oblasti služeb vycházet klientům vstříc. Příkladem je Osobní půjčka Expres – GE Capital Bank byla první bankou, která začala nabízet spotřebitelský úvěr bez požadavků na ručitele a se schválením na počkání.

Rozhodnutí o úvěru trvá v GE Capital Bank průměrně 1,5 - 3 minuty, peníze má klient na svém účtu v průměru do 2 hodin. Právě rychlost chápou klienti GE Capital Bank jako jednu z hlavních výhod Osobní půjčky Expres. Stávajícím klientům GE Capital Bank navíc při žádosti o půjčku stačí jen minimum dokumentů – nemusí například předkládat potvrzení o příjmu.

Větší komfort klientům umožňuje také jedinečná služba Infolimit. Díky ní se klient na svém pravidelném výpisu z účtu (či prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví) dozví, kolik je mu GE Capital Bank připravena okamžitě půjčit prostřednictvím kontokorentu Flexikredit či Osobní půjčky Expres.

Eva Chaloupková, manažerka komunikace GE Capital Bank

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5