Internet Banka GE Money Bank získala ocenění Internetové bankovnictví roku

Klienti GE Money Bank využívají ve stále rostoucí míře internetové bankovnictví. Ke konci dubna letošního roku využívalo Internet Banku již téměř dvě stě tisíc klientů. V porovnání s počtem uživatelů ke konci dubna 2004 jde o nárůst o 11,3 %. Rostoucí obliba Internet Banky se odrazila i jejím v úspěchu v soutěži Internetové bankovnictví roku, které pořádá server Peníze.cz. Podle hlasování čtenářů je internetové bankovnictví GE Money Bank nejlepším na trhu. Klienti zároveň stále častěji využívají Internet Banku k dobíjení kreditu do svých mobilních telefonů. Celková suma dobitá v průběhu dubna přesahovala 5,2 milionu Kč.

Zájem klientů GE Money Bank o využívání Internet Banky vykazuje dlouhodobě rostoucí trend. Zatímco na konci dubna loňského roku ji mělo zřízeno celkem 177 tisíc klientů, ke konci dubna letošního se již jejich počet přiblížil dvěma stům tisíc (197 tisíc). Meziroční nárůst představoval 11,3 %.

"Pozitivní vliv na růst počtu uživatelů internetového bankovnictví GE Money Bank mají zejména inovace. V průběhu roku 2004 jsme nově prostřednictvím internetového bankovnictví umožnili například provádět veškeré operace spojené s pravidelnou platbou SIPO a zavedli jsme službu SMS Info,"
řekl manažer přímého bankovnictví GE Money Bank Pavel Folprecht. "V letošním roce jsme jako první banka v České republice umožnili dobíjení kreditu do mobilních telefonů všech tří operátorů. Právě o dobíjení mají klienti velký zájem," dodal.

Dobíjení do všech tří sítí mobilních operátorů prostřednictvím Internet Banky umožňuje GE Money Bank od února letošního roku (ke stávajícím Eurotelu a Oskaru přidala možnost dobíjení do sítě T-Mobile). V období od počátku února do konce dubna si kredit do svého mobilního telefonu prostřednictvím Internet Banky dobilo více než 36 tisíc klientů. Celková dobitá suma dosahovala 14,5 milionu Kč. V porovnání se stejným obdobím loňského roku jde o výrazný nárůst. V období od loňského února do dubna si mobilní telefon dobilo 13 tisíc lidí a celková dobitá částka dosáhla 6,8 milionu Kč.

"Očekáváme, že bude růstový trend v oblasti dobíjení kreditu do mobilních telefonů prostřednictvím Internet Banky pokračovat. Jde totiž o rychlý, pohodlný a v neposlední řadě i bezpečný způsob dobití," podotkl Pavel Folprecht.

Srovnání dobíjení do sítí jednotlivých operátorů (únor - duben 2005)

Dobitá suma: Eurotel 5,88 mil. Kč, Oskar 3,63 mil. Kč, T-Mobile 4,96 mil. Kč

Eva Chaloupková,