Hypotéku od GE Money Bank lze nově získat až 3 roky zpětně

Klienti GE Money Bank mají nově možnost nechat si zpětně proplatit náklady spojené s nákupem, výstavbou či rekonstrukcí nemovitosti, které vznikly až tři roky před podáním žádosti o hypotéku. To je nejdelší doba na českém trhu.

„Hlavní výhodou zpětného proplacení nákladů je, že ho lze využít i u nedokončených nemovitostí, tedy již v průběhu jejich výstavby či rekonstrukce,“
říká Michal Tuček, manažer hypotečních úvěrů GE Money Bank, a dodává: „Během výstavby financované vlastními zdroji se může stát, že lidé neodhadnou celkovou výši potřebných prostředků a peníze jim nevystačí. Proto nabízíme možnost využít hypotéku na proplacení nákladů vzniklých zpětně, a to až tři roky. Stačí doložit faktury, banka peníze proplatí a stavební práce mohou pokračovat dál.“

Proplacení již proinvestovaných nákladů až tři roky zpětně je na českém trhu ojedinělé. Stačí doložit faktury nebo jiné doklady prokazující danou investici. Tuto možnost lze využít i u nedokončených nemovitostí.

Další novinkou, kterou GE Money bank v oblasti hypotečních úvěrů zavádí, je zjednodušení čerpání hypotéky u výstaveb či rekonstrukcí nemovitostí. Banka nově umožňuje čerpat úvěr předem a přímo na běžný účet, a to až do výše aktuální hodnoty nemovitosti bez nutnosti doložení faktur.
To ocení zejména ti, kteří si materiál i stavební práce zajišťují sami. Nyní mají možnost čerpat peníze předem na svůj běžný účet a přímo je tak využít k zaplacení dodavatelům.

Markéta Dvořáčková,
tisková mluvčí GE Money Bank