Generálním ředitelem GE Money Bank se stává Tomáš Spurný

GE Money Bank – českou banku s milionem retailových a komerčních klientů – vede od 1. října Tomáš Spurný. Banka je druhým největším poskytovatelem spotřebitelských půjček v ČR a roste i v segmentu komerčního bankovnictví. V prvním pololetí letošního roku vykázala banka konsolidovaný čistý zisk 2,5 miliardy korun. Na post generálního ředitele přichází Tomáš Spurný z rumunské BCR. Ta patří do skupiny Erste, ve které působil poslední téměř 4 roky. Funkci přebírá od Seana Morrisseyho.

„Jsem rád, že se vracím do České republiky a mám možnost využít své zkušenosti z evropského bankovního trhu,“ říká Tomáš Spurný, nový generální ředitel GE Money Bank. „GE Money Bank je silnou, rostoucí bankou s významnou pozicí v oblasti spotřebitelských půjček i produktů pro malé a střední podniky. Chci společně s akcionáři úspěšně realizovat prodej banky investorům, kteří umožní její další růst, a přitom banku dál rozvíjet ve všech stávajících silných stránkách,“ vysvětluje svoje plány Tomáš Spurný.

Tomáš Spurný má zkušenosti z vedení bank střední a východní Evropy

V roce 1983 odešel do USA, kde vystudoval obor finance a účetnictví. Je držitelem bakalářského titulu z New York University a titulu MBA z Columbia School of Business. Svoji kariéru odstartoval ve společnosti McKinsey and Company a do GE Money Bank přináší více než 15leté zkušenosti z finančního sektoru.

Jako generální ředitel a finanční ředitel působil ve velkých bankách střední a východní Evropy, včetně CIB Bank v Maďarsku, ve společnostech PPF, Komerční banka, CCS v České republice a dále ve VÚB na Slovensku. Tomáš Spurný přichází do GE Money Bank ze skupiny Erste, kde více než 3 roky zastával pozici generálního ředitele největší rumunské banky BCR.

Tomáš Spurný je ženatý a má sedmiletého syna. Ve volném čase se věnuje čtení historických románů a sportování s rodinou.

GE Money Bank se daří

Tomáš Spurný přichází do banky, která patří mezi nejsilnější na českém trhu. V prvním pololetí letošního roku GE Money Bank zvýšila svůj konsolidovaný čistý zisk o 14 % na 2,5 miliardy korun. Od ledna do června meziročně vzrostl celkový počet nových půjček o 20 %. GE Money Bank se také zvýšil podíl klientů, kteří ji využívají jako svoji hlavní banku, o 5 % na 65 %.

V letošním roce také představila řadu novinek. Jako první na trhu představila úvěr Expres Plus, což je první revolvingový úvěr se schválenou rezervou. Také nabídla klientům nový úvěr s odměnou až 500 Kč měsíčně a účet, který klientům vrací měsíčně 50 Kč. Bance se daří i ve firemním bankovnictví, kde počet poskytnutých úvěrů stoupl o 19 % a celkový objem portfolia nyní činí 48,8 miliardy Kč.

Milada Franek,

tisková mluvčí GE Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Milada Franek, mobil: +420 606 661 304, tel.: +420 224 446 011, e-mail: milada.franek@ge.com

Lucie Policarová, mobil +420 724 557 221, tel: +420 224 442 389, e-mail: lucie.policarova@ge.com

nebo Servis pro media na www.gemoney.cz.