GE Money přechází na elektronické podepisování s technologií SignPad

Jako první finanční instituce na našem trhu přichází s novým a ještě bezpečnějším způsobem elektronického podepisování smluv GE Money. Pro používání SignPadu byla primárně vybrána obchodní místa Tesco a Sconto, tedy prodejny, kde má GE Money vlastní zastoupení. Připravuje se i jeho použití v bankovních pobočkách GE Money.

„Po náročné implementační fázi se nám povedlo zavést tuto novou technologii a SignPady byly úspěšně nainstalovány do živého prostředí,“ říká Daniel Fárek, projektový manažer GE Money. „Připravujeme využití SignPadů i pro bankovní pobočky, kde se tak zvýši spolehlivost srovnání pravosti podpisu s elektronickým vzorem o 20 procent,“ vysvětluje Tomáš Vojtíšek, manažer programu digitalizace procesů.

Co je to SignPad?
SignPad je označení zařízení, které umožňuje zaznamenání fyzického podpisu člověka a jeho převedení do elektronické podoby, a to jak grafické části, tak i biometrických informací jako jsou například velikost podpisu, čas, dynamika nebo tlak ruky při provádění podpisu. Podle zmíněných parametrů je možné jednoznačně identifikovat osobu, která podpis provedla, podobně jako s využitím otisku prstu. I kdyby se případný podvodník naučil napodobit podpis jako obrázek, zaručeně nedokáže napodobit přesně způsob, jakým podpis vznikl. Již dnes SignPad používají i české úřady například u cestovních pasů s biometrickými údaji.

Společnost GE Money plánuje převedení dokumentace smluv plně do elektronické podoby, a očekává tak zredukování nákladů spojených se zpracováním papírových dokumentů. Potvrzuje svou roli inovátora ve finančním sektoru. SignPady jsou součástí strategie GE Money zvané eContracts, která v roce 2008 získala třetí cenu v interní soutěži CEO Innovation Challenge Award udělovanou Dimitrim Stocktonem, presidentem GE Money ve Střední a vychodní Evropě.

Milan Kříž,
tiskový mluvčí GE Money