GE Money Bank výrazně zvýšila úrokové sazby na všech termínovaných vkladech v zahraničních měnách

Klienti GE Money Bank nyní mohou ukládat peněžní prostředky v cizích měnách za výhodnějších podmínek. Banka se rozhodla navýšit úrokové sazby na termínovaných vkladech v cizích měnách až o 0,65 procentního bodu. Nový úrokový lístek je platný od 11. prosince 2006. Změnily se i podmínky pro poskytování individuálního kurzu pro platby do zahraničí nebo převody mezi účty v různých měnách.

„Zájem o termínované vklady v cizí měně neustále roste a GE Money Bank se rozhodla reagovat razantní úpravou úrokových podmínek. Ty jsou po navýšení až o 0,65 procentního bodu jedny z nejvýhodnějších na trhu,“ řekla Andrea Košalová, produkt manažerka termínovaných vkladů GE Money Bank. „GE Money Bank nabízí nejenom výhodné zúročení uložených peněz, ale také jednoduché a bezplatné vyřízení termínovaného vkladu. Klient neplatí za zřízení a vedení účtu, vklad a výběr hotovosti z účtu a zdarma je i zúčtování účetních položek na účtu,“ dodala Andrea Košalová.

GE Money Bank nabízí cizoměnové termínované vklady v EUR a USD. Minimální výše vkladu je 3000 EUR nebo USD. Jednorázové termínované vklady jsou sjednávány s předem dohodnutým dnem splatnosti na 1, 3, 6 nebo 12 měsíců. Po uplynutí sjednané doby trvání vkladu nedochází k automatickému obnovení vkladu, ale peněžní prostředky jsou vyplaceny v hotovosti nebo převedeny na klientem stanovený účet. V případě potřeby je samozřejmě možné uložené peníze vybrat předčasně.

Kreditní denní zůstatky v cizích měnách jsou úročeny (v % p.a.):

Splatnost 3000 - 9999 USD 10 000 - 49 999 USD 50 000 USD a více
1 měsíc 4,35% 4,50% 4,65%
3 měsíce 4,35% 4,50% 4,65%
6 měsíců 4,30% 4,45% 4,60%
12 měsíců 4,10% 4,25% 4,40%

Splatnost 3000 - 9999 EUR 10 000 - 49 999 EUR 50 000 EUR a více
1 měsíc 2,70% 2,80% 2,90%
3 měsíce 2,85% 2,95% 3,05%
6 měsíců 3,05% 3,15% 3,25%
12 měsíců 3,10% 3,20% 3,30%

Další změnou týkající se operací se zahraničními měnami, které GE Money Bank uvedla, je úprava podmínek pro poskytování zvýhodněného individuálního kurzu pro platby do zahraničí nebo pro převody mezi různými měnami. Pokud klient zadá platbu elektronicky, je zvýhodněný kurz poskytován již od denního objemu ve výši 500 000 Kč (nebo odpovídající ekvivalent v cizí měně). Původně se hranice pro individuální kurz nacházela na úrovni 1 000 000 Kč.

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Bank