GE Money Bank rozšiřuje tým nejvyššího vedení

D:\Documents and Settings\123031701\Desktop\temporary\2009_06_03_TZ_GEMB_Nove_pozice_vedeni.rtf Praha
3. června 2009

Do dvou nově vytvořených pozic v nejvyšším vedení GE Money Bank, a sice do funkce ředitele oddělení distribuce (Chief Distribution Officer) a ředitele oddělení produktů (Chief Product Officer), byli jmenováni Christoph Glaser a Wade Robison. Vzhledem k tomu, že Christoph Glaser v uplynulých letech působil v GE Money Bank jako finanční ředitel, byla nově obsazena i jeho dosavadní pozice. Finančním ředitelem (Chief Financial Officer) GE Money Bank byl jmenován Rajesh Gupta.

„Nově jmenovaní členové posilují úroveň znalostí a bankovních zkušeností celého týmu nejvyššího vedení. Christoph, Rajesh a Wade mají za sebou společně téměř 40 let praxe v oblasti finančních služeb,“
komentuje Peter Herbert, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank, a dodává: „V našem nejužším vedení je nyní zastoupeno 6 národností, včetně české. Pokládám to za důležité, protože nám to umožňuje zužitkovat jak dobrou znalost místního trhu, tak osvědčené postupy, prověřené na celé řadě zahraničních trhů,“ dodává Peter Herbert.

Christoph Glaser
(věk 38 let), nový ředitel oddělení distribuce (Chief Distribution Officer), působil na pozici finančního ředitele společnosti GE Money Bank od prosince 2004. Do skupiny GE přišel v roce 1997 v rámci Programu rozvoje evropských manažerů, kdy nastoupil přímo do GE Consumer Finance. Během své dlouholeté kariéry v GE nasbíral mnoho zkušeností na různých světových trzích - působil například v Německu, USA, Rusku, Velké Británii či Japonsku.
Christoph pochází z Německa, je ženatý a mezi jeho koníčky patří historie, geografie, sport - především potápění a turistika.

Rajesh Gupta
(věk 40 let), který se stal počátkem února finančním ředitelem GE Money Bank (Chief Financial Officer), nastoupil do General Electric již v roce 1994 v rámci finančního manažerského programu a pracoval ve společném podniku Godrej-GE Appliances v Indii. Od té doby zastával v rámci společnosti řadu různých pozic v oblasti financí, především v GE Capital ve Stamfordu v USA a ve Velké Británii v Londýně. Do GE Money Bank v České republice přešel Rajesh Gupta z GE Money EMEA v Londýně, kde pracoval jako Global BD Finance Leader. Rajesh pochází z Indie, je ženatý a má dvě dcery. Mezi jeho rodinné koníčky patří cestování, sám Rajesh je pak vášnivým fanouškem kriketu.

Wade Robison
(věk 39 let), zastávající od počátku dubna 2009 nově vzniklou pozici ředitele oddělení produktů (Chief Product Officer), přichází do GE Money Bank ze Citibank v Polsku, kde dosud pracoval jako ředitel divize kreditních karet a zákaznických aktiv. Do Citifinancial nastoupil v roce 1996 a od roku 2000 působil v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. V oblasti bankovních a finančních služeb pracuje již čtrnáct let. Wade pochází z USA, je ženatý a má čtyři děti. Spolu s rodinou má v oblibě řadu outdoorových aktivit - například lyžování, vodní lyžování a turistiku.

Milan Kříž,

tiskový mluvčí GE Money Bank