GE Money Bank poskytla ve druhém čtvrtletí o čtvrtinu více nových komerčních úvěrů

GE Money Bank zaznamenala ve druhém čtvrtletí letošního roku dynamický nárůst zájmu klientů o komerční úvěry - celkové portfolio vzrostlo meziročně o 20 %, objem nově poskytnutých úvěrů se meziročně zvýšil o 23,7 %. Výrazně se ve druhém čtvrtletí dařilo především novému úvěru Expres Business, jehož celkové portfolio ke konci června představovalo 374 milionů korun. Se zájmem klientů se setkala také unikátní služba Telebank, díky níž si mohou podnikatelé dohodnout podmínky úvěru po telefonu - následně poté stačí jen přijít podepsat smlouvu.

Celkové portfolio úvěrů, které GE Money Bank poskytla malým a středním podnikům, dosahovalo ke konci června 15,374 miliardy korun. V meziročním porovnání to představuje nárůst o 20 %. Ještě výrazněji se v meziročním srovnání zvýšil objem komerčních úvěrů, nově poskytnutých v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku. Celkově banka poskytla nové úvěry v objemu 4,096 miliardy korun, tedy o 23,7 % více, než ve stejném období roku 2004.

„Úvěr Expres Business, který jsme představili 17. února.2005, si v průběhu druhého čtvrtletí upevnil svou pozici v nabídce úvěrů pro podnikatele. Ukazuje se, že snadnost jeho získání a minimální administrativní náročnost podnikatele oslovily,“ řekl Radomil Štumpa, ředitel komerčního bankovnictví GE Money Bank. „Ke 30. červnu již banka poskytla 2253 úvěrů Expres Business v objemu 374 milionů korun,“ dodal.

„S výrazně pozitivní odezvou klientů z řad malých a středních podniků se setkala také služba Telebank. Tu jsme spustili v březnu a do konce června ji využilo již více než 2157 klientů,“ zdůraznil Radomil Štumpa.

Služba Telebank spočívá v kontaktování klienta, který projeví zájem o získání některého z podnikatelských úvěrů GE Money Bank. Zájemci o úvěr tak mohou jednoduše žádat o úvěr přes on-line formulář na internetových stránkách www.geuver.cz, na infolince 844 844 844 nebo nově prostřednictvím bankomatu GE Money Bank, nejpozději následující pracovní den jej kontaktuje telefonní bankéř. Ten projde se zájemcem požadované ekonomické údaje a přímo je vyhodnotí - ihned proto může klientovi doporučit a nabídnout vhodný produkt či optimální kombinaci produktů. Tato služba je přitom zcela zdarma.

Komerční úvěry GE Money Bank

GE Money Bank nabízí úvěr Expres Business fyzickým osobám-podnikatelům a právnickým osobám. Klientovi stačí pro získání úvěru pouze doklad totožnosti, doklad o podnikání a poslední jedno nebo dvě daňová přiznání (podle toho, jak dlouho podniká). Klient se dozví rozhodnutí
o schválení úvěru do několika minut od podání žádosti a peníze jsou mu připsány na účet nejpozději do dvou dnů. Podání žádosti o Expres Business a jeho získání je zdarma. O Expres Business mohou podnikatelé a firmy požádat na 195 pobočkách GE Money Bank nebo prostřednictvím internetových stránek www.geuver.cz.

GE Money Bank poskytuje Expres Business v objemu 40 000 až 500 000 Kč. Výhodou je, že fyzické osoby-podnikatelé u úvěru do 200 000 Kč nemusí bance poskytnout žádné jištění (u úvěrů nad 200 tisíc je jako ručení vyžadována směnka, právnické osoby musí směnku předložit vždy). Podnikatelé tedy nemusí mít k jištění např. nemovitost nebo jiný movitý majetek. Dobu splatnosti si mohou podnikatelé zvolit sami a to v rozmezí od 24 do 60 měsíců.

Podnikatelům, kteří potřebují rychlý a jednoduchý kontokorentní úvěr nabízí GE Money Bank ve stejné výši úvěr Flexi Business. Prostřednictvím kontokorentního úvěru Flexi Business klienti získají úvěrový rámec až do výše 500 000 Kč. Finanční prostředky klienti čerpají a splácejí podle vlastního uvážení a úroky platí pouze z čerpané částky. Banka poskytne kontokorent do dvou pracovních dnů od dodání dokumentace, stávajícím klientům do jednoho dne. GE Money Bank nevyžaduje v případě Flexi Businessu ručení hmotným majetkem.

Výhodou úvěru Universal Business je nejen neúčelovost úvěru, ale i rychlost jeho vyřízení. Efektivní schvalovací proces GE Money Bank umožňuje rozhodnout o poskytnutí úvěru do tří pracovních dnů od dodání dokumentace. Banka poskytuje Universal Business od 300 tisíc do 5 milionů korun. Splatnost úvěru je až šest let. Úvěr je zajištěn nemovitostí, jejíž odhad je nezávislými znalci zpracováván přednostně.

Pro financování provozních potřeb nabízí GE Money Bank Operativ Business, kontokorentní nebo revolvingový úvěr s obdobnými parametry.

Individuální provozní a investiční úvěry - provozní úvěry slouží k financování provozních potřeb, zejména k financování pohledávek, zásob a nákladů spojených s podnikatelskou činností. Podnikatelé a firmy mohou pomocí provozního úvěru finančně pokrýt například krátkodobé obchodní pohledávky. Těmi zároveň ručí, takže nepotřebují žádné dodatečné zajištění. Mohou tímto způsobem vyrovnat své cashflow v období, kdy čekají na proplacení faktur od odběratelů. Tyto provozní úvěry jištěné pohledávkami využívají jak fyzické osoby-podnikatelé, tak právnické osoby nebo komunální sféra. Jde o revolvingové nebo kontokorentní úvěry, kdy se sjednává možnost vzniku debetního zůstatku na běžném účtu nebo možnost čerpat finanční prostředky ze zvláštního úvěrového účtu. Investiční úvěry slouží k financování dlouhodobých potřeb, především k financování nákupu strojů, zařízení a nemovitostí nebo k jejich obnově.

Eva Chaloupková,
manažerka externí komunikace GE Money Bank