GE Capital Leasing zaznamenal v roce 2003 výrazný růst

GE Capital Leasing zaznamenal v roce 2003 výrazný nárůst objemu poskytnutých finančních prostředků i počtu smluv. Celkový objem poskytnutých prostředků vzrostl v roce 2003 o téměř 16 % a počet smluv bezmála o 20 %. GE Capital Leasing tak potvrdil svou významnou pozici na českém leasingovém trhu. Na tomto úspěchu se podílel i nový produkt – účelový úvěr autoCREDIT, jehož prostřednictvím společnost GE Capital Leasing poskytla klientům téměř 509 milionů Kč.

V roce 2003 činil objem poskytnutých finančních prostředků na financování automobilů prostřednictvím leasingu či úvěru autoCREDIT více než 4 miliardy Kč. Oproti roku 2002 to představuje nárůst téměř o 16 %. Počet smluv přesáhl v loňském roce 33 tisíc, což je takřka o 20 % více než v roce 2002.

Významnou novinkou loňského roku byl účelový úvěr autoCREDIT, který GE Capital Leasing připravil ve spolupráci se sesterskou společností GE Capital Multiservis. Mezi klienty sklidil autoCREDIT velký úspěch. Jeho prostřednictvím si pořídili více než 6000 automobilů a objem poskytnutých prostředků činil bezmála 509 mil. Kč.

„Předpokládáme, že zájem o autoCREDIT poroste i v letošním roce. Tento produkt je klientům velmi dostupný, a proto oslovil i klienty, kteří dosud žádný automobil nevlastnili. Oproti leasingu je výhodou například to, že při nákupu prostřednictvím autoCREDITU se zákazník stává ihned majitelem vozu,“ uvedl Petr Šaštinský, předseda představenstva a generální ředitel GE Capital Leasing. „Příklon k nákupům automobilů prostřednictvím spotřebitelských úvěrů navíc vidíme jasně i v zahraničí,“ dodal Petr Šaštinský.

Účelový úvěr autoCREDIT tak přináší klientům novou možnost financování nákupu ojetého vozu. Z dalších výhod produktu lze zmínit, že je možné jej využít na nákup vozu už od 25 tisíc Kč. Klienti také oceňují, že pokud pořizovací cena vozu nepřesáhne 100 tisíc Kč, nemusí si sjednávat havarijní pojištění.

„Nejvíce ojetých vozů se v České republice tradičně prodává na jaře a na podzim. Nicméně už i v ČR se vyrovnává sezónnost. Podle našich statistik stále více zákazníků nakupuje automobily například před Vánocemi nebo v období mezi Vánocemi a Silvestrem,“ řekl Petr Šaštinský.

Nejvýraznějšími měsíci pro prodej prostřednictvím produktů GE Capital Leasing byly v roce 2003 květen, červen a červenec. V každém z těchto tří měsíců si zákazníci pořídili více než 3 tisíce vozů. „Naším vůbec nejúspěšnějším měsícem v loňském roce byl překvapivě červen, v němž si zákazníci pořídili prostřednictvím našich produktů téměř 3200 vozů a objem poskytnutých prostředků činil téměř 390 mil. Kč. Představuje to meziroční růst v tomto měsíci bezmála o 42 %,“ uvedl Petr Šaštinský.

V roce 2003 uvedl GE Capital Leasing také nabídku, která umožnila zájemcům pořízení vozu s velmi nízkou měsíční splátkou – už od 1500 Kč. Nabídka se setkala s velkým zájmem zákazníků, proto ji společnost GE Capital Leasing prodloužila až do konce března 2004. Původně měla nabídka trvat jen do konce předchozího roku. Nabídkou „Splátka od 1500 Kč“ vyšla společnost GE Capital Leasing vstříc přání klientů, kteří by si rádi pořídili ojetý automobil, ale nechtějí vysokými splátkami zbytečně zatížit svůj rodinný rozpočet. Klient si může podle svých potřeb zvolit kombinaci výšky splátky i doby splácení, která může činit až 72 měsíců. Nízkou měsíční splátku mohou zákazníci využít při nákupu vozu prostřednictvím leasingu i účelového úvěru autoCREDIT. Nabídka je spojena s bonusem ve výši 2000 Kč na nákup pohonných hmot.

Svou roli inovátora potvrdil GE Capital Leasing i ojedinělou nabídkou na vyhledání a rezervaci vozu na splátky na internetu. Prostřednictvím internetových stránek si mohou zájemci vybrat ojetý vůz přesně podle svých potřeb. Na stránkách se dozví nejen technické detaily o voze, ale i přesný výpočet akontace a měsíčních splátek. Na jednom místě tak zákazník najde všechny potřebné informace ke koupi vozu. „Navíc může zákazník prostřednictvím formuláře na internetových stránkách přímo kontaktovat prodejce či si vůz rovnou zarezervovat,“ řekl Petr Šaštinský. Nabídku mohou zájemci nalézt na třech internetových serverech http://auto.atlas.cz/, http://www.cars.cz a http://auto.rychle.cz.

„Nakupování na internetu se stává stále běžnější součástí životního stylu. Proto předpokládáme, že zájem o vyhledávání a rezervaci automobilů na splátky prostřednictvím internetu, bude v budoucnu dále růst,“ dodal Petr Šaštinský.

Své významné postavení na trhu prokázal GE Capital Leasing v roce 2003 také oceněním Zlatá koruna, které získal za svou akční nabídku na financování ojetých vozů. Vítězný leasingový produkt „Na auto Vám stačí 10 %“ spočívá ve snížené akontaci na 10 procent z ceny ojetého vozu doplněné zvýhodněnými sazbami pojištění. O pořadí nejlepších finančních produktů v devíti kategoriích rozhodla Finanční akademie složená z předních finančních odborníků a novinářů.

Eva Chaloupková, manažerka externí komunikace GE Capital Leasing