GE Capital Bank spustila M-Platby v síti Oskar

GE Capital Bank spustila od 29. ledna M-Platby v síti Oskar, novou službu pro své klienty. Uživatelé mohou díky této novince s velkým komfortem platit za služby, které využívají sami, nebo jejich příbuzní a známí v síti mobilních telefonů Oskar. Můžou tak dobít Oskartu, zaplatit fakturu, navýšit volací zálohu nebo provést platbu předem. Jako první banka na trhu přitom provádí GE Capital Bank tuto platbu přímo z účtu klienta, nikoli prostřednictvím platební karty.

„Platby z mobilu představují nejkomfortnější způsob, jak mohou uživatelé mobilní sítě Oskar platit úhradu za své služby u Oskara, případně za služby svých příbuzných a známých," říká David Lorenc, manažer přímého bankovnictví GE Capital Bank.

Klient nemusí chodit do banky ani na poštu, do menu mobilního telefonu pouze zadá nejnutnější údaje jako číslo telefonu, částku, případně číslo faktury. Nemusí se tedy obtěžovat zadáváním konstantních a variabilních symbolů, stejně jako číslem účtu operátora.

Platba je provedena on-line, operátor se tedy o požadavku na provedení platby doví okamžitě. Potvrzení o provedení transakce Oskar zákazníkovi ihned oznámí pomocí SMS.

„Podle ohlasu klientů měli uživatelé Mobil Banky v síti Oskar vedle již nabízených služeb největší zájem o rozšíření funkcí Mobil Banky o dobíjení Oskarty a úhradu faktur za služby v síti Oskar," dodal David Lorenc.

Zájemci o využívání služeb M-Platby z mobilu musí mít pouze aktivovánu službu Mobil Banka GE Capital Bank v síti Oskar. To předpokládá využití SIM karty s názvem SIM Plus, která umožňuje provozovat GSM bankovnictví. Aktivace i měsíční užívání služby Platby z mobilu jsou zdarma.

Mobil Banka je nástroj přímého bankovnictví GE Capital Bank. Uživateli umožňuje prostřednictvím přehledného menu na displeji mobilního telefonu ovládat svůj účet. S Mobil Bankou může zjišťovat zůstatky na svých účtech u GE Capital Bank, zadávat jednorázové a trvalé platební příkazy, vyhledávat transakce na účtu, zjišťovat kurzy měn. Prostřednictvím Mobil Banky mohou taktéž dobíjet kredit na předplacené SIM kartě mobilního telefonu v dané síti.

Klienti GE Capital Bank používali k 31. prosinci 2002 již 163 170 Mobil Bank. Banka se i díky tomu stala lídrem v přímém bankovnictví. Ke stejnému datu totiž používali její klienti rovněž 101 303 aplikací Internet Banky (Standard i GEnius) a Telefon Banku pak 127 688 klientů.

Jan Hainz,
tiskový mluvčí GE Capital Bank