GE Capital Bank poskytla v říjnu Osobní půjčku Expres v rekordním objemu miliardy korun

Po té, co GE Capital Bank přišla počátkem září na trh s nabídkou spotřebitelských úvěrů „Půjčka v akci“, došlo k dynamickému růstu zájmu klientů o její Osobní půjčku Expres. V září poskytla banka nové spotřebitelské úvěry za 858 mil. Kč a v říjnu dokonce za více než miliardu korun. Je to historicky nejvyšší objem poskytnutých Osobních půjček Expres během jednoho měsíce.

„Půjčka v akci!“, s níž přišla GE Capital Bank na trh v září, spočívá v nabídce Osobní půjčky Expres ve výši 50 tisíc korun s garantovanou měsíční splátkou 999 korun nebo 75 tisíc korun s garantovanou splátkou 1499 korun.

„Klienti na tuto nabídku reagovali výrazným růstem zájmu o Osobní půjčku Expres. Díky tomu GE Capital Bank poskytla za říjen rekordní měsíční objem nových úvěrů ve výši 1,059 mld. Kč (je to o 65 % více než v říjnu 2003), což představuje 19 351 poskytnutých Osobních půjček Expres,“ řekl Jan Rollo, ředitel retailového bankovnictví GE Capital Bank. „Nabídka „Půjčka v akci!“ měla původně trvat do konce října, vzhledem k obrovskému zájmu klientů jsme se ji však rozhodli prodloužit až do konce roku. Vzhledem k rostoucímu trendu poskytnutých spotřebitelských úvěrů i rekordnímu říjnu, očekáváme, že v průběhu posledního čtvrtletí letošního roku bude zájem klientů dále růst,“ dodal Jan Rollo.

Od počátku roku do konce října poskytla GE Capital Bank již 136 tisíc osobních půjček Expres (o 25 % více než ve stejném období loňského roku) v objemu téměř 7 miliard Kč (o 33 % více než loni). O úspěchu nabídky „Půjčka v akci!“ svědčí to, že z celoročního objemu 7 miliard připadá celá jedna miliarda na říjen.

Celkový aktuální stav objemu portfolia Osobních půjček Expres byl ke konci října 12,9 miliardy Kč a tvořilo ho 390 tisíc kusů úvěrů.

* * *

Osobní půjčka Expres je neúčelový úvěr, u kterého GE Capital Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhodne banka na počkání. Prostřednictvím Osobní půjčky Expres si mohou klienti půjčit 30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců.

Schválení Osobní půjčky Expres od GE Capital Bank trvá obvykle jen 1,5 až 3 minuty, průměrná doba od podpisu smlouvy o Osobní půjčce Expres do připsání peněz na účet klienta činí 2 hodiny.

Jednoduchost vyřízení spolu s rychlostí celého procesu - od žádosti přes schválení až po připsání peněz - dělá z Osobní půjčky Expres jeden z nejžádanějších úvěrových produktů na českém trhu. Při dotazování klientů na hlavní důvod, proč se rozhodli právě pro Osobní půjčku Expres, označila rychlost více než třetina z nich.

O poskytnutí Osobní půjčky Expres mohou jak klienti GE Capital Bank, tak i všichni ostatní požádat nejen na obchodních místech banky, ale také prostřednictvím internetu. Díky jednoduchému formuláři na adrese www.exprespujcka.cz je žádost o půjčku i rozhodnutí o ní otázkou několika minut.

Dostupnosti Osobní půjčky Expres pomáhá také telefonní linka 844 844 844, na níž mohou zájemci o úvěr předběžně zjistit, zda mohou úvěr získat, v jaké výši a s jakou měsíční splátkou.

Eva Chaloupková, manažerka externí komunikace GE Capital Bank