Druhé výročí fungování centra zákaznických služeb GE Money v Ostravě

Dva roky od slavnostního otevření našlo v Centru zákaznických služeb GE Money v Ostravě práci již 650 lidí. To je o 30 procent více, než byl původní závazek GE Money, který počítal s vytvořením 500 pracovních míst. Téměř polovina zaměstnanců přitom pochází přímo z Ostravy. Centrum slouží klientům společností skupiny GE Money: GE Money Bank, GE Money Multiservis a GE Money Auto. Jeho hlavním úkolem je zodpovídání dotazů a řešení klientských požadavků.

„Za dva roky fungování se naše zákaznické centrum významně rozrostlo. Z původního slibu vytvořit 500 pracovních míst ke konci roku 2008 se nám již dnes podařilo vytvořit pracovní příležitost pro téměř 650 zaměstnanců a jejich počet i nadále poroste,“ říká Michael Augustin, ředitel Centra zákaznických služeb GE Money v Ostravě – Hrabové.

„V roce 2007 se našim zaměstnancům podařilo zpracovat téměř 5 milionů příchozích a ochozích hovorů, což je dvakrát více než v prvním roce fungování centra. Každý den zde v průměru vyřídíme 7 tisíc příchozích telefonátů. Nejsilnějším dnem v roce 2007 byl 6. srpen, kdy jsme jen na call centru zpracovali 7814 hovorů,“ dodává Michael Augustin. Kromě zákaznického servisu mají zaměstnanci centra na starosti také podpůrné procesy, trénink, správu pohledávek, ověřování údajů nebo telefonický prodej.

Většinu z více než 650 zaměstnanců zákaznického centra tvoří ženy, konkrétně 77 %. Průměrný věk pracovníků – 26 let – odpovídá vysokému podílu zaměstnávaných studentů a absolventů škol. Nejstaršímu zaměstnanci je 51 let. Polovina lidí pracujících v Centru zákaznických služeb pochází přímo z Ostravy (44 %), ostatní do práce dojíždějí z okolních měst jako Frýdek-Místek (9 %), Havířov (8 %), Karviná nebo Orlová.

V rámci dobrovolnické organizace GE Volunteers Elfun se zaměstnanci GE Money pravidelně účastní řady charitativních akcí. Dlouhodobě se nám osvědčila spolupráce s dětmi z DD Ostrava Hrabová, DD Zábřeh a MŠ Staňkova. Jen v roce 2007 se zatím podařilo na provoz DD přispět částkou 185 tisíc korun. Kromě finančních darů zaměstnanci děti pravidelně navštěvují a mají pro ně připraveny aktivity na celý zbytek roku. GE Volunteers Elfun organizuje sportovní dny, výlety do CHKO Beskydy a návštěvu ZOO Lešná.

Markéta Dvořáčková,
tisková mluvčí GE Money Bank