Dobrovolníci sdružení Elfun pomáhali v ZOO ve Dvoře Králové

Více než 50 dobrovolníků z řad zaměstnanců GE Money se zúčastnilo víkendové dobrovolnické akce v zoologické zahradě ve Dvoře Králové. Celá akce začala v sobotu 17. 4., kdy dobrovolníci ze sdružení GE Volunteers Elfun provázeli při prohlídce v ZOO zdravotně a mentálně postižené z domova ve Slatiňanech. V neděli pak akce pokračovala úklidem ZOO.

Úklid zoologické zahrady ve Dvoře Králové a doprovod mentálně a zdravotně postižených dětí a dospělých z domova ve Slatiňanech při prohlídce areálu se pod taktovkou organizace GE Volunteers Elfun konal již podruhé. V rámci programu každý dobrovolník pečoval po celý den o svého svěřence a samozřejmostí bylo i společné stravování podle harmonogramu dětí a dospělých z ústavu. Součástí prohlídky zvířat v ZOO byly i drobné kvízy, které jsme předem připravili, abychom rozšířili postiženým dětem a dospělým jejich obzory a vnímání okolního světa,“ říká Marta Lomogová, organizátorka akce a zástupce sdružení dobrovolníků GE Volunteers Elfun.

V minulých letech sdružení GE Volunteers Elfun podpořilo například organizaci Pomocná tlapka, která se zabývá výchovou slepeckých vodících psů. Finance na podporu firma těží také z prodeje vlastnoručně upečeného pečiva svým kolegům. Takto vytěžené peníze putovaly loni také do ZOO v Liberci, konkrétně na péči o šimpanzí rodinku. V Ostravě pak byly nabyté finance poskytnuty organizaci Adra, která je využila na péči o seniory. V letošním roce se sdružení Elfun chystá touto aktivitou například dále podpořit děti z Dětského domova ve Dvoře Králové.

Co je GE Volunteers Elfun?

GE Volunteers Elfun sdružuje dobrovolníky z řad zaměstnanců všech společností koncernu General Electric po celém světě. Jeho cílem je podporovat zdejší společnost ve třech hlavních oblastech: děti a vzdělání, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Dobrovolníci se tak věnují ve svém volném čase desítkám aktivit - například organizovanému dárcovství krve, sportovním, zábavním a vzdělávacím programům na základních školách, obnově lesního porostu na Pálavě, likvidaci přírodních kalamit a dalším. V České republice ve sdružení působí již 425 zaměstnanců, kteří v rámci 85 akcí během roku 2009 odpracovali přes 6000 hodin. Celková pomoc českých dobrovolníků z řad zaměstnanců General Electric byla vyčíslena na základě LGB metodiky Fóra dárců na 2 260 000 Kč.

Markéta Dvořáčková,

tisková mluvčí GE Money Bank