České firmy expandují, pomáhá jim úvěr EU Investice od GE Money Bank

1. 4. 2013
MONETA Money Bank

Chuť českých firem po investicích roste. GE Money Bank od září 2012 poskytla malým a středním firmám investiční úvěry EU Investice v objemu 500 milionů korun. Díky záruce Evropského investičního fondu je získání prostředků k dalšímu rozvoji firmy jednodušší a s výrazně nižším nebo žádným požadavkem na zajištění. Úvěr je možné použít prakticky na jakoukoliv investici v celé její výši a to včetně DPH a souvisejících provozních nákladů.

„Naši klienti investují především do modernizace a rozšíření stávajících výrobních kapacit, nakupují nemovitý majetek nebo si prostřednictvím EU Investice rozšiřují svoji firmu nákupem jiné společnosti. Největší zájem o úvěry EU Investice mají malé a střední firmy ve strojírenství a službách, průměrná výše jednoho úvěru dosahuje 3,5 milionu korun,“ říká Jiří Patera, ředitel úvěrových produktů pro firemní klientelu GE Money Bank. „Z těchto výsledků je patrné, že i současné ekonomicky obtížné období přináší zajímavé investiční příležitosti. Úvěr od GE Money Bank se zárukou Evropského investičního fondu firmám usnadňuje přístup k financování investic, které optimalizují jejich stávající náklady nebo je připraví na budoucí expanzi - například rozšířením výrobních kapacit,“ dodává Jiří Patera.

Banka nabízí úvěr EU Investice do 10 milionů Kč se splatností až 10 let. S jeho pomocí lze financovat až 100 % investičního záměru včetně DPH a souvisejících provozních nákladů. GE Money Bank navíc vychází vstříc i podnikatelům se sezónními příjmy, kterým přizpůsobuje výši splátek v průběhu roku.

Dohoda GE Money Bank a Evropského investičního fondu dává bance možnost poskytovat úvěr EU Investice buď úplně bez zajištění, nebo s výrazně sníženým požadavkem na zajištění úvěru. Vyřízení úvěru je tak rychlejší a méně administrativně náročné. Záruka Evropského investičního fondu je standardní součástí nabídky, klienta nic nestojí a nemusí o ni nikde žádat. Poskytována je v rámci Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací malým a středním podnikům s ročním obratem do 200 mil. Kč a s minimálně dvěma ukončenými daňovými obdobími.

Pavel Zúbek,
tiskový mluvčí GE Money Bank

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:

Pavel Zúbek, mobil: +420 725 420 107, tel.: +420 224 442 120, e-mail: pavel.zubek@ge.com

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 hodnocení klienty 4,8/5