Účty

Jak vybrat nejlepší bankovní účet pro podnikatele? 

Každý nový podnikatel je dříve nebo později postaven před otázku: zřídit nebo nezřídit si podnikatelský účet? Pokud si jako OSVČ odpovíte na tuto otázku kladně, pak jste tu správně. Podívejme se spolu na to, jaké parametry by měl dobrý podnikatelský účet splňovat.

Podnikatelský účet zdarma

Podnikatelský účet zdarma. Zní to jako sci-fi? V dnešní době se přece platí za všechno, na co si jen vzpomenete. Při srovnání nabídek různých podnikatelských účtů Vás ovšem možná překvapí, že se nejedná o nereálný sen. V široké nabídce podnikatelských účtů existují produkty šité na míru přímo začínajícím podnikatelům a živnostníkům. Například u MONETA Money Bank můžete využít Konto PRO podnikání, jehož vedení je zcela zdarma. Nabízí 100 tuzemských elektronických plateb, které bohatě vystačí i pro nejnáročnější začínající podnikatele, k tomu bezplatné výběry hotovosti z bankomatů sítě MONETA Money Bank.

Většina podnikatelských účtů se ovšem bez poplatků neobejde. Ale nevěšte hlavu, v některých případech Vám poplatek za vedení účtu umožní využívat speciální služby, jejichž provoz už je nákladnější. Mezi takové nejoblíbenější služby patří výběry hotovosti ze všech bankomatů jakýchkoli bank zdarma, stejně jako neomezené množství elektronických tuzemských plateb. Pro případ služebních cest pak jistě ocenítevýběry hotovosti ze všech bankomatů zdarma dokonce i v zahraničí tak, jak to nabízí v rámci měsíčního poplatku Obchodní konto Komfort u MONETA Money Bank.

Výhody podnikatelského účtu

Pro začínající podnikatele a živnostníky se může v prvních fázích samostatného podnikání zdát podnikatelský účet jako zbytečný komfort, popřípadě výdaj navíc. Je ovšem dobré pamatovat na výhody, které podnikatelský účet nabízí. Především je to velká míra soukromí díky oddělení soukromých a pracovních plateb. S podnikatelským účtem se také mnohem rychleji a bezchybněji připravují daňové podklady a účetnictví.

Nejlepší podnikatelský účet

Na závěr si položme otázku: jaký je ten nejlepší podnikatelský účet? Odpověď je jednoduchá! Nejlepší účet je takový, který Vám usnadní podnikání a zároveň takový, který nebude nákladný. Se správně nastaveným účtem nebudete ztrácet drahocenný čas a nervy se správou Vašich financí.

Jedna apka,
celá banka

S mobilní aplikací Smart Banka máte celou banku v kapse. Obsahuje přes 200 funkcí, 41 produktů a najdete v ní všechny výhodné nabídky. I proto je nejoceňovanější bankovní apkou na trhu.
logo - Moneta

Smart Banka je nejoceňovanější aplikací klienty i odbornou veřejností a je k dispozici na všech zařízeních iOS nebo Android.

hodnocení klienty 4,8/5 ocenění Zlatá koruna - novinka roku 2023 VISA logo