Article main image
Bydlení

Dostanu hypotéku, pokud už mám půjčku?

Vaše stávající závazky nemusí být pro hypotéku překážkou. Vše se odvíjí od poměru mezi Vašimi příjmy a výdaji.

Vaše stávající závazky nemusí být pro sjednání hypotéky překážkou. Hypotéku můžete získat i pokud už nějakou půjčku máte. To, zda a jak vysoký dostanete úvěr, se vždy odvíjí od poměru mezi Vašimi příjmy a výdaji.

I kontokorent a kreditní karta jsou půjčky

Pokud se rozhodnete sjednat hypotéku, myslete na to, že z pohledu banky je i kontokorent nebo kreditní karta úvěrový produkt. Jde o půjčku zrovna tak, jako kdybyste si půjčili na nový nábytek. Při žádosti je tedy nezbytné sdělit bance fakt, že máte kontokorent nebo kreditní kartu.

Příjmy vs. výdaje

Půjčky samy o sobě nejsou překážkou pro získání hypotéky. Důležitý je hlavně poměr mezi Vašimi pravidelnými příjmy a výdaji.

Bance záleží na tom, abyste splácení hypotéky zvládli a vyhnuli se finančním problémům. Z toho důvodu banka musí posoudit Váš příjem a závazky. Mezi ně patří i Vaše půjčky, včetně toho, jak jsou vysoké a zda je splácíte bez problémů. Nezapomeňte také na to, že pokud máte vysoké příjmy, ale splácíte velké půjčky, Vaše schopnost splácet hypotéku může klesat vysokým příjmům navzdory. Banka proto posuzuje vždy obojí. Na základě toho pak vyhodnotí, zda si můžete dovolit další výdaj v podobě každoměsíční splátky hypotéky.

Hypotéka „all inclusive“

Víme, že hypotéka je velký závazek na delší dobu, proto se snažíme pro Vás udělat maximum. Zjistěte více o výhodné all inclusive hypotéce od MONETA Money Bank. Sjednání i vedení hypotéky je po celou dobu zdarma. Navíc získáte peníze nejen na bydlení - až 30 % z půjčené částky můžete použít na cokoliv chcete.

Tento článek je pouze informačního charakteru a obecné povahy a nezohledňuje individuální finanční a daňovou situaci určité osoby nebo subjektu. Informace uvedené v článku nejsou nezbytně vyčerpávající, úplné či aktualizované a můžou odkazovat na stránky jiných subjektů, nad nimiž MONETA Money Bank nemá kontrolu, proto vylučuje jakoukoli odpovědnost. Článek nelze považovat za odborné či právní poradenství. Aktuální produktové podmínky i sazebníky najdete vždy na příslušných stránkách webu. Informace k daním doporučujeme vždy ověřit na stránkách příslušných orgánů státní správy (daňový portál apod.).

Potřebujete více informací?