Article main image
Bankovnictví a technologie

Levné kryty na telefonech Samsung Galaxy S10 a Note10 mohou ohrozit jejich zabezpečení

Čtečka otisku prstů zabudovaná do displeje je jednou z předních technologických novinek, kterými společnost Samsung vybavila své nejpokročilejší modely.

Pro majitele Samsung Galaxy S10 a Note10 může ale v kombinaci s neoriginálním pouzdrem představovat velké bezpečnostní riziko.

Otisk pouzdra místo otisku prstu

Chybu nedávno objevil britský pár, který na svých telefonech používá neoriginální oboustranný silikonový kryt s jemným vzorkem. Právě vzorek je zdrojem problematického chování ultrazvukové čtečky, která místo otisku prstu uloží otisk vzorku. Telefon pak může odemknout kdokoli, kdo přitiskne kryt k displeji.

Jak se chybě bránit?

Společnost Samsung slíbila brzy zavést aktualizaci, která problém softwarově odstraní. Do té doby ale nezbývá než využít bezpečnějších, originálních krytů nebo žádný kryt nepoužívat.

Dokud společnost Samsung nevyvine bezpečné řešení, rozhodla se MONETA Money Bank pro modely Galaxy S10 a Note10 přihlašování a potvrzování transakcí pomocí otisku prstu vypnout a ponechat pouze ověření PINem.

Žádný problém jsme dosud nezaznamenali. K situaci ale přistupujeme obezřetně, protože kvalitní zabezpečení mobilního bankovnictví Smart Banka je pro nás prioritou.